Mobil

– 250.000 Apple-kontoer stjålet

KREVER PENGER: Ifølge sikkerhetsselskapet Palo Alto Networks kan KeyRaider låse telefonen og kreve penger fra eieren. (Foto: Dinside)

KREVER PENGER: Ifølge sikkerhetsselskapet Palo Alto Networks kan KeyRaider låse telefonen og kreve penger fra eieren. (Foto: Dinside)

Dinside Hvis du har en iPhone og ønsker å laste ned apper, er du låst til én app-butikk – Apples egen App Store. Her kan du velge og vrake mellom 1,5 millioner apper som dekker de aller fleste behov, men ikke alle.

Modifiserer operativsystemet

Det finnes imidlertid flere app-butikker til iPhone, der du kan laste ned uautoriserte apper, piratkopierte apper og annet som Apple aldri ville gitt sin godkjenning til.

Men for å få tilgang til disse alternative butikkene, må du først bryte låsen som binder deg til App Store. Denne aktiviteten kalles for «jailbreaking», og innebærer at det blir gjort endringer i koden i operativsystemet.

Prosessen er svært populær i mange miljøer, men gjør samtidig mobilen svært mye mer sårbar for angrep fra uinnvidde. Og det har nå tusenvis av iPhone-brukere smertelig fått erfare.

Les også: Flere ferske mobilsaker

Verste i sitt slag

Ifølge sikkerhetsselskapet Palo Alto Networks herjer nemlig skadevaren KeyRaider i disse dager på modifiserte iPhones, og den omtales som en av de verste i sitt slag. Ikke bare stjeler den passord, men også betalingsinformasjon fra App Store.

Videre kan den laste ned apper på egenhånd og låse telefonen uten at eierne får mulighet til å låse den opp, med mindre de betaler penger til svindlerne bak KeyRaider.

KeyRaider skal ha funnet veien til iPhone-eiere gjennom app-butikken Cydia, som er det mest populære alternativet til App Store.

Stort angrep

Ifølge vår kilde Neowin kan svindlerne allerede ha stjålet mer enn 250.000 Apple-kontoer på denne måten, de fleste av dem fra Kina, der jailbreaking er svært utbredt.

Apple har ved en rekke anledninger advart iPhone-eiere mot å gjøre slike modifiseringer, nettopp av sikkerhetsårsaker.

Les også:
Slik bruker du mindre datatrafikk
Lås telefonen smartere med Smart Lock

Kilde for: Mobil – DinSide.no