Mobil

Android Wear får støtte for iPhone

Dinside Det er ventet flere smartklokke-nyheter senere denne uka når den store elektronikkmessa IFA i Berlin går av stabelen.

Da passer det bra at Google nå melder at Android Wear får støtte for iPhone.

Dermed slo de Apple hva gjelder å tilby sitt smartklokke-operativsystem for konkurrerende plattform – Apple Watch kan på sin side kun brukes med iPhone, ikke med Android-telefoner.

Så har du selvsagt klokker som Pebble, som lenge har fungert med både Android og iOS.

LES OGSÅ: Google oppdaterer Android Wear

Begrenset iOS-støtte

 (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

NY APP: Du må laste ned en helt fersk Android Wear-app fra App Store for å bruke en Google-smartklokke på din iPhone. (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

Selv om du nå kan bruke en Android Wear-smartklokke med iPhone, kan du imidlertid ikke bruke den til like mye som hvis du hadde hatt en Android-telefon, dette på grunn av begrensninger i iOS.

Ifølge Wall Street Journal er funksjonaliteten begrenset til å vise varsler fra telefonen – og du kan for eksempel ikke svare på tekstmeldinger, da må du bruke telefonen.

Du kan imidlertid spore daglig aktivitet og måle puls. I tillegg er det integrasjon med Google Nå og talesøk.

Ifølge Wired er det ikke støtte for tredjepartsapper via iPhone, altså apper utover de som følger med smartklokka.

Det er heller ikke Wi-Fi-støtte, så du får ikke brukt funksjonene når du ikke er i nærheten av mobilen din (altså at de ikke når hverandre via Bluetooth). Android-brukerne får begge deler.

LES TEST: Pebble Time – ett skritt fram, to tilbake

Kun én kompatibel klokke

I skrivende stund er det én smartklokke som er kompatibel med iPhone, nemlig LG Watch Urbane. De kommende smartklokkene Asus ZenWatch 2 og Huawei Watch vil også støtte Apples telefon.

En Android Wear-app er allerede mulig å laste ned fra App Store her. Den er kompatibel med iPhone 5 og nyere som kjører iOS 8.2 eller nyere.

LES OGSÅ: Lover 30 timer ekstra batteritid på Apple Watch

Kilde for: Mobil – DinSide.no