Finans og økonomi

Asus lanserte «iMac-klone»

IKKE MAC: Den ligner, men det er utenpå. Asus Zen AiO S kan blant annet skilte med 4K-skjerm og USB-C-porter. (Foto: ASUS)

IKKE MAC: Den ligner, men det er utenpå. Asus Zen AiO S kan blant annet skilte med 4K-skjerm og USB-C-porter. (Foto: ASUS)

Dinside Å ha den stasjonære PC-en innebygd i skjermen har mange fordeler, først og fremst tar det mindre plass, og sparer deg også for kabler og rot på skrivebordet.

«iMac-klassen»

De fleste av de store PC-produsentene har minst én alt-i-ett-maskin i sitt sortiment, men Apples iMac er kanskje den aller mest kjente, og har tilsynelatende fungert som mal for en del av konkurrentene.

Det synes vi kommer ganske tydelig fram på Zen AiO S, som er en helt ny modell fra Asus som vises på årets IFA-messe i Berlin denne uka.

Les også: Dette kan vi vente oss på IFA

Oppdatert på inn- og utsiden

Maskinen er oppdatert på teknologisiden, og innstegsmodellen kan blant annet skilte med 24 tommers IPS-skjerm med 4K-oppløsning (3.840 x 2.160 piksler), den blodferske Intel Core i5-6400T-prosessoren, Nvidia-basert grafikkort )GTX950M), 8GB arbeidsminne og 1TB harddisk. Operativsystemet er Windows 10 Home.

Den har også fått to USB 3.1-porter med den nye C-utformingen, som er mindre enn den klassiske porten og der kontakten passer begge veier. USB 3.1 betyr overføringshastigheter på inntil 10Gbps det dobbelte av USB 3.0.

PC-en har også seks høyttalere og 3D-webkamera fra Intel. Sistnevnte åpner for avansert styring av funksjoner med fingerbevegelser.

 (Foto: ASUS)

Mange porter: På baksiden sitter de fleste tilkoblingene, inkludert både vanlige USB-porter og en USB-C-port. (Foto: ASUS)

Les også: Dette er fremtidens stasjonære PC-er

Kommer tilbake med mer

Prisen på innstegsmodellen vil ligge på rundt 10.000 kroner (1.099 euro). Dyrere utgaver med inntil 32GB RAM og 512GB SSD vil også bli tilgjengelig. Vi er på vei til IFA, og vil oppdatere artikkelen med flere opplysninger og bilder når vi har avlagt Asus-standen et besøk.

Flere ferske teknologisaker fra IFA 2015

Kilde for: Data – DinSide.no