Mobil

Asus med ny lagringsrekord

SPESIAL: Denne mobilen fra Asus byr på hele 256GB flashminne. Det er foreløpig rekord. (Foto: ASUS)

SPESIAL: Denne mobilen fra Asus byr på hele 256GB flashminne. Det er foreløpig rekord. (Foto: ASUS)

Dinside I Norge er Asus kanskje mest kjent for PC-er, nettbrett og rutere, men den taiwanske elektronikkgiganten har også en ikke ubetydelig mobilsatsing på gang.

Foreløpig er de små i forhold til Apple og Samsung, men selskapet begynner å få et visst fotfeste i en god del markeder. Enkelte modeller er også å få kjøpt i Norge.

Mobilene har ofte små twister som gjør at de skiller seg ut fra den gemene hop, for eksempel optisk zoom eller vesentlig mer minne enn det man normalt finner på smartmobiler. Prismessig ligger modellene også som regel noen hakk under markedslederne.

Les også: Våre beste Nokia-minner

Rekord-mobil

Rett før helgen annonserte Asus-sjefen Jerry Shen modellen ZenFone 2 Deluxe Special Edition. Som navnet antyder er dette en spesialmodell av flaggskipet ZenFone 2, med hele 256GB innebygd flashminne. Det er i skrivende stund ingen andre smartmobiler som matcher. Denne har riktignok enda mer, men da med bruk av minnekort.

De øvrige spesifikasjonene ser også lovende ut, med Intel Atom-prosessor, 4GB RAM, full HD-skjerm på 5,5 tommer og 13 megapiksels hovedkamera. Operativsystemet er Android 5.0 Lollipop.

Ikke i Norge, foreløpig

I første omgang lanseres modellen i Brasil. At det skjer her først, er ikke tilfeldig. I løpet av det siste året har Asus vokst raskt i Brasil, og kapret rundt 2-3 prosent av mobilmarkedet. Målet er å tredoble dette før utgangen av 2016.

Asus har foreløpig ikke sagt noe om hvorvidt ZenFone 2 Deluxe Special Edition blir tilgjengelig i andre markeder, og heller ikke sagt noe om pris. ZenFone 2 Deluxe er imidlertid tilgjengelig mange steder, men da må du klare deg med kun 128GB innebygd flashminne …

Les også: Slik velger du riktig smartmobil

Kilde for: Mobil – DinSide.no