Finans og økonomi

Canal Digital Parabol og Get gir deg flere funksjoner

Dinside Inntoget av Netflix og HBO i de tusen hjem har fått TV-distributørene ut av dvalen, og tida da det var nok å tilby en HD-PVR er definitivt over om kundene skal beholdes.

Her ser du hva Get og Canal Digital Parabol har klekket ut de siste ukene.

LES OGSÅ: RiksTV med NRK-app i dekoderen

Get: TV-en på mobilen

Tidligere denne uken kom pressemeldingen der Get bekreftet at de endelig gir kundene sine mulighet til å se TV på mobilen via Get-appen, også når de befinner seg utenfor hjemmet.

Tidligere var det nemlig slik at mobilen og nettbrettet måtte være tilkoblet det samme nettet som dekoderen, men den begrensningen er nå over.

– Å se TV på mobilen og nettbrettet har vært populært, men nå kan altså kundene våre se TV like enkelt som hjemme, uansett hvor de befinner seg i Norge, sier Torbjørn Aamodt, produktdirektør i Get.

 (Foto: GET)

GET UTENFOR HJEMMET: Per nå er dette kanalene som er tilgjengelige: NRK1 HD, NRK2HD og NRK3HD, SVT1 HD, BBC Brit HD, Eurosport HD, Discovery, Nat GeoHD, MTV, CNN, Travel HD, Animal Planet HD, Disney, Fox HD,TNT, Nickelodeon, TLC Norge. (Foto: GET)

Get-appen fås til Android og iOS, og er gratis. Innen hjemmet har du tilgang til 30 TV-kanaler, men utenfor hjemmet må du nøye deg med 17 av dem. Dette skyldes som vanlig rettighetsbegrensninger, og per nå er det verdt å merke seg at NRK er på plass, men at TV2-kanalene ikke kan ses utenfor huset.

Men Get er selvsagt ikke alene om å fornye tilbudet.

LES OGSÅ: Get lover ubegrenset gratis lagring til TV-kundene

Canal Digital Parabol: Støtter Chromecast

Tidligere denne uka fikk Canal Digitals parabolkunder en større oppdatering av strømmetjenesten Canal Digital Go, som man altså kan bruke via mobil, nettbrett (Android/iOS), samt Mac eller PC.

(Merk deg at alt dette kun gjelder selskapets satelitt-kunder, og ikke kabel-TV-kundene!)

Også via Canal Digital Go kan du se på TV-kanaler utenfor hjemmet, men dessverre er ikke NRK og TV2-kanalene inkludert. Det er totalt 25 kanaler tilgjengelig, i tillegg til egne ukesarkiv fra 22 ulike TV-kanaler.

LES OGSÅ: Canal Digital kabel-TV lanserer langtidsleie

Det er imidlertid på funksjonssiden at Canal Digital Parabol har de største nyhetene:

Endelig Chromecast-støtte! Det betyr at kundene kan «caste» (- eller på norsk sende) innhold fra sin iOS eller Android-enhet direkte til TV-skjermen. Dette er naturlig nok spesielt praktisk for de som har flere TVer i hjemmet, men bare en dekoder.

Lurer du på hvor AirPlay-støtten blir av? – Den er på vei, bekrefter Kenneth Tjønndal Pettersen fra Canal Digital Norge. De venter på noen få godkjenninger, og håper det går i orden snart.

NYSGJERRIG PÅ CHROMECAST? Her er alle våre saker om Googles TV-plugg!

I tillegg har oppdateringen av Go-plattformen gitt følgende nye funksjoner:

 (Foto: ØYVIND PAULSEN)

Slik ser Canal Digital Go-appen ut på iPhone. (Foto: ØYVIND PAULSEN)

 • Ukesarkivet utvides: Her har det kommet inn to nye TV-kanaler, History Channel HD og Disney XD. Via Go kan innholdet ses overalt hvor man har tilgang på internett.
 • «Fortsett der du slapp»: En av de mest populære funksjonene på Netflix er muligheten ti å veksle mellom ulike enheter, og fortsette nøyaktig hvor du stoppet. Nå blir endelig denne funksjonen tilgjengelig her også. Nå kan du altså se TV på mobilen, ta deg en pause og fortsette med det samme programmet på PCen eller nettbrettet.
 • «Nylig sett.» Denne funksjonen gir deg en oversikt over det siste innholdet du har sett og innhold du har startet å se, men ikke har sett ferdig.
 • Favoritter: Filmer og TV-serier kan legges i din egen favorittliste.
 • (Foto: ØYVIND PAULSEN)

  NYTT BARNEOMRÅDE: – Vi skal gi barna mer nytt innhold, og ikke minst en lettere måte å finne fram til nyheten på, sier en fornøyd Kenneth Tjønndal Pettersen fra Canal Digital Norge til Dinside. (Foto: ØYVIND PAULSEN)

 • Nytt barneområde 30. juni: Består av TV- og underholdningstilbud for barn opptil 12 år, og inkluderer fem direktesendte TV-kanaler (Disney XD, Disney Jr, Disney Channel, Nickelodeon og Nick jr) samt eget ukesarkiv fra barnekanalene .

  Har du en programpakke som inkluderer C More og Barnas SF Favoritter, blir også innholdet herfra tilgjengelig. Som vanlig bestemmes altså innholdet ut i fra hvilket TV-abonnement man har, og det skal ikke koste noe ekstra.

  Tjenesten har også en barnesikring. Vil du låse barna inne på barneområdet, kan du legge innen egen pinkode for å oppheve barnesikringen.

LES OGSÅ: Har du fått med deg disse RiksTV-funksjonene?

Kilde for: Data – DinSide.no