Mobil

Du kan få nytt iPhone-kamera

IKKE OPTIMALT: Apple tilbyr nå gratis bytte av kameramodulen på enkelte iPhone 6 Plus-modeller fordi de tar uskarpe bilder. (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

IKKE OPTIMALT: Apple tilbyr nå gratis bytte av kameramodulen på enkelte iPhone 6 Plus-modeller fordi de tar uskarpe bilder. (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

Dinside Kjøpte du en iPhone 6 Plus i løpet av de første månedene etter lansering? I så fall kan det være at kameraet på telefonen har en feil som gjør at bilder blir mindre skarpe enn de burde.

Apple har nå startet et bytteprogram for disse telefonene.

LES OGSÅ: Gammel Apple-lader? Da bør du bytte den

Er du rammet?

For å finne ut om din telefon er rammet, trenger du serienummeret på telefonen. Det finner du ved å gå til innstillinger, generelt, om. Du kan forresten holde fingeren inne på serienummeret for så å kopiere det til utklippstavlen.

Dernest angir du serienummeret i tekstfeltet på denne siden.

Dersom du får beskjed om at din telefon er rammet av denne svakheten, kan du levere den inn hos et autorisert verksted og få kameramodulen byttet ut gratis. For å finne ditt nærmeste verksted, kan du søke på denne siden.

Gjør dette først

Før du leverer telefonen, anbefaler Apple at du tar en full backup av den via iTunes eller iCloud. Selskapet presiserer også at skader på skjerm kan forhindre byttingen av kameramodulen, og at dette i så fall må repareres først (ikke gratis).

Bytteprogrammet er gyldig tre år etter kjøpsdato. Har du kjøpt telefonen i et EØS-land, skal det være mulig å få modulen byttet i andre EØS-land også.

LES OGSÅ: Selge din gamle iPhone? Dette bør du gjøre først.

Kilde for: Mobil – DinSide.no