Mobil

Dumpster – en papirkurv for Android

Dinside I både OS X og Windows finnes papirkurven, som fanger opp alle filer du sletter.

Det gjør at du kan redde deg inn igjen dersom du har slettet noe du ikke mente å slette – først når du velger å tømme papirkurven slettes filene for godt.

På mobiltelefoner og nettbrett har man imidlertid ikke den samme sikkerheten, annet enn en tidligere backup du har tatt. Sletter du et bilde, et dokument eller noe annet, er fila i utgangspunktet borte, med mindre du har en sikkerhetskopi.

Dumpster (Play butikk, gratis) er en Android-app som fungerer på samme måte som papirkurven på en PC. Når du har installert og startet appen, fungerer den som en siste holdeplass for filer du sletter.

LES OGSÅ: Rydd opp iPhone-bildene, Tinder-style

En egen papirkurv

Du kan for eksempel slette bilder i galleriappen, eller andre filer via en filutforsker som Solid Explorer, og når du gjør det, vil Dumpster fange dem opp slik at de fortsatt er å finne i Dumpster-appen om du dummet deg ut.

 (Skjermdump: PÅL JOAKIM OLSEN)

FANGER FILER: Sletter du filer på telefonen og har Dumpster installert, får du anledning til å angre slettingen. (Skjermdump: PÅL JOAKIM OLSEN)

Først når du velger å tømme Dumpster, blir filene fysisk borte. Om du vil kan du sette opp appen slik at den automatisk tømmer filer når det har gått mer enn et visst antall dager siden du slettet dem.

Appen fungerer både med bilder, dokumenter, musikk, video, apper og mer til. Merk at appen kun fungerer med filer som slettes etter at den er installert.

LES OGSÅ: Google gir deg ubegrenset bilde-backup gratis

Gratis – med reklame

Gratisversjonen av Dumpster viser reklame i appen. Om du vil kan du betale 15 kroner slik at disse forsvinner.

Da får du også muligheten til å sette et passord på appen slik at ikke hvem som helst kan åpne den.

LES OGSÅ: Beskytt enkelte apper med AppLock

Kilde for: Mobil – DinSide.no