Finans og økonomi

Epson satser på billig blekk

Dinside De fleste som har eid en blekkskriver vet at det koster å bruke den. Når de medfølgende blekktankene går tomme, koster det ofte hundrevis av kroner å kjøpe nye, i mange tilfeller mer enn hva det koster å kjøpe ny skriver.

Dermed kan det ofte være mer fristende å kjøpe ny skriver enn å bytte blekk, noe som ikke akkurat er positivt for miljøet.

Les også: Velg riktig blekkskriver

Kritikk

Billig skriver og dyrt blekk har vært skriverprodusentenes inntektsmodell i forbrukermarkedet i mange år. Vi i Dinside har flere ganger uttalt oss kritisk til modellen, blant annet i kommentaren «Kan noen vennligst skru opp prisene».

Markedssjef Solfrid Dyrrdal Liland i Epson Norge. (Foto: Epson)

Markedssjef Solfrid Dyrrdal Liland i Epson Norge. (Foto: Epson)

Epson ET-2500 er den rimeligste modellen. Den koster veiledende 2.466 kroner inkludert moms. (Foto: Epson)

Epson ET-2500 er den rimeligste modellen. Den koster veiledende 2.466 kroner inkludert moms. (Foto: Epson)

Nå mener Epson tiden er inne for å snu på dette, og heller ta mer for skriverne og gi eierne forutsigbare og lave kostnader ved bruk. I disse dager lanserer de hele fem skrivere med såkalt EcoTank.

Dette er svære blekktanker som skal holde til flere tusen sider, og når de går tomme fyller du dem opp ved hjelp av blekkflasker til 99 kroner stykket.

– I gjennomsnitt vil dette gi besparelser på 70 prosent i forhold til vanlige skrivere, sier markedssjef Solfrid Dyrrdal Liland i Epson Norge.

To års forbruk inkludert

De tre rimeligste modellene, ET-2500, ET-2550 og ET-4500, skal klare 4.000 sider i svart og 6.500 sider i farger mellom hver gang det må fylles på blekk. Det skal tilsvare to års normalt forbruk, lover Epson. Modellen ET-4550 er beregnet på større utskriftsbehov, og har kapasitet til 11.000 sider uten påfyll av farger.

I tillegg lanseres A3-skriveren ET-14000, som har kapasitet på 7.100 sider i svart og 5.700 sider i farger.

Skriverne dukker opp i butikkene i september, og får veiledende prislapper på mellom 2.466 til 5.937 kroner inkl moms, får vi opplyst fra Epson.

Les også:
3D-printer til overkommelig pris
Lag perfekte bildeutskrifter

Kilde for: Data – DinSide.no