Mobil

Få lyd fra TV på telefonen

SKANN TV: Med denne appen kan du høre lyden fra TV direkte på telefonen. (Foto: TUNITY)


SKANN TV: Med denne appen kan du høre lyden fra TV direkte på telefonen. (Foto: TUNITY)

Dinside Noen idéer er smartere enn andre, og Tunity er definitivt blant de førstnevnte.

For – hvem har ikke opplevd å trene på senteret, sitte på en sportspub eller på et venterom der det står en TV på uten lyd med en sending man egentlig kunne tenke seg å høre på?

Akkurat det adresserer Tunity, og appen er like enkel som den er genial.

Skann TV

Når du har startet appen, får du nemlig beskjed om å skanne TV-bildet. Når det er gjort, finner appen ut av hvilken kanal som står på (du kan selv angi manuet om den bommer), og vips, så får du TV-lyden på telefonen. Med et par ørepropper kan du da følge sendingen – med lyd.

SLIK: Alt du trenger å gjøre er å skanne TV-en, og så finner appen ut hvilken kanal du ser på og strømmer lyden til telefonen din.

Vi kan også tenke oss at dette er ganske smart dersom én i familien ikke hører like godt som de andre, slik at vedkommende kan bruke hodetelefoner mens resten allikevel hører lyden som vanlig (den blir ofte koblet ut når man kobler inn hodetelefoner i TV-en).

Ja, den vil jo rett og slett gjøre alle hodetelefoner til trådløse så lenge du ser på TV. Appen lar deg også fininstille dersom lyden er litt ute av synk i forhold til TV-bildet.

Dinsides TV-tester

50 kanaler

Nå skal det sies at denne appen er ganske ny, og at den derfor foreløpig bare støtter amerikanske TV-kanaler.

Du vil derfor ha begrenset glede av den her til lands, men vi krysser fingrene for at også norske TV-kanaler ser mulighetene her, og at dette er noe vi nordmenn kan dra nytte av her med tiden.

Mer informasjon finner du på Tunity.com, og selskapet har apper klare for Android og iOS.

LES OGSÅ: Ti kjekke Chromecast-tips

‘;
fbshare = ‘
‘;
jQuery(‘br+br’).first().after(fbshare);
jQuery(‘.subtitle’).last(1).before(fbshare);

Source: Mobil – DinSide.no