Mobil

Facebook Messenger blir så mye mer

Dinside På denne tiden i fjor ble det stor furore da Facebook tvang folk til å bruke Messenger-appen.

Tidligere kunne man både lese og sende meldinger via den tradisjonelle Facebook-appen, men plutselig var man nødt til å installere Messenger-appen for å kommunisere privat med andre Facebook-brukere.

Messenger som plattform

På utviklerkonferansen F8 i San Francisco i går kveld norsk tid, viste Facebook-sjef Mark Zuckerberg flere nyheter, men den mest oppsiktsvekkende er at Facebook nå gjør Messenger til en plattform, som kan være en sannsynlig forklaring til hvorfor man ønsket å tvinge igjennom meldingsappen.

At Facebook nå gjør meldingstjenesten til en plattform, betyr at tredjeparter kan bruke Facebooks meldingstjeneste som kommunikasjonskanal.

NYE MULIGHETER: Nå kan du blant annet lage egne «stickers» og sende via Facebook messenger.

utviklersidene til Facebook ligger det en liste over apper som allerede støtter den nye plattformen. Her finner man blant annet apper som lar deg sende animerte .gif-filer, samt kreative varianter av lyd- og videoapper der du da kan lage lyd og video som kan sendes direkte via Facebook Messenger.

Blant annet har vi tidligere skrevet om Imoji, som lar deg lage dine egne klistremerker; den gangen kun for iMessage-meldinger. Nå har den støtte for Facebook Messenger og finnes også for Android.

Kundesupport

Et annet nytt bruksområde er kundesupport, der nettbutikker blant annet kan holde kundene oppdatert via Messenger snarere enn epost. Da kan man som kunde spore pakken, gjøre endringer på ordren og andre ting, direkte i Messenger.

SPOR PAKKEN: Nettbutikker kan også utnytte Facebook messenger, for eksempel ved å tilby pakkesporing.

Forleden dag skrev vi også om at Messenger kan brukes for å betale venner, så det er med andre ord ganske trolig at Facebook vil tilby denne muligheten også for salg fra bedrifter.

Dermed kan Messenger brått konkurrere med eksisterende betalingsløsninger, med epost og også med vanlige telefonsamtaler – på pressekonferansen i går hevdet selskapet at de stod for ti prosent av verdens VOIP-trafikk (telefonsamtaler via internett) via Messenger-appen.

ITavisen var til stede under arrangementet og har også sett på andre ting Facebook-sjefen snakket om.

Kilde for: Mobil – DinSide.no