Mobil

Gigaset lanserer tre nye smartmobiler!

Dinside Den nye smartmobilserien Gigaset ME kommer i tre ulike versjoner: ME og ME Pure, som begge har 5-tommers full-HD-skjermer, samt ME Pro som har en 5,5-tommers full-HD-skjerm.

Ordlyden i pressemeldingen kaster ubeskjedent ut det ene superlativet etter det andre, men vi skal selvsagt gjøre opp vår egen mening etter å sett modellene selv og ikke minst hanket inn testeksemplarer.

Det vi vet er imidlertid dette: Ripefritt safirglass skal beskytte kameraene, som forøvrig skal bilder raskt og effektivt.

Gigaset oppgir at autofokusen på ME og ME Pure bare bruker 0,16 sekunder på å stille seg inn, mens det tar 0,2 sekunder på ME Pro. Alle versjonene kommer med et 8 Mp frontkamera med et 120 graders vidvinkelobjektiv. Hovedkameraet på ME og ME Pure har henholdsvis 16 og 13 Mp, mens ME Pro har et 20 Mp kamera.

ME Pro og ME kan forøvrig ta opp film i 4K/Ultra-HD oppløsning.

Lyd og ytelse

Gigaset ME. (Foto: GIGASET)

Gigaset ME. (Foto: GIGASET)

I følge Gigaset har alle mobilene både høy tale- og lydkvalitet, og de medfølgende øreproppene har flate «krøllefrie» ledninger.

Operativsystemet er Android 5.0.1, og alle modellene har åttekjerners prosessorer: ME og ME Pro har den nye Snapdragon 810 (samme som på HTC One M9 og Sony Xperia Z3+), mens ME Pure har Snapdragon 615. Gigaset skryter videre av at grafikkprosessoren er kraftig nok til krevende apper og 3D-spill.

ME Pure har 16 GB internminne, mens ME og ME Pro har 32 GB internminne. Alle modellene kan i tillegg utvide med Micro SD-kort på opptil 128 GB.

 (Foto: GIGASET)

(Foto: GIGASET)

Ellers er det verdt å få med seg at Gigaset-mobilene bruker den nye USB Type C, som gjør at ladekabelen kan stikkes inn begge veier.

Batteritiden må selvsagt prøves i praksis, men Gigaset lover at kundene kan snakke i telefonen i opptil 24 timer, eller høre på musikk i opptil 34 timer før batteriet må lades.

Flere funksjoner

Alle modellene har fingeravtrykksensor på baksiden, og leveres med forhåndsinstallert antivirus-programvare fra Avira. Mobilene har i tillegg en innebygd infrarød-sender som lar deg bruke mobilen som fjernkontroll til TV-en din.

Modellene kommer til Norge i løpet av høsten, og prisene vil starte på 3.495 kroner for den billigste modellen Gigaset ME Pure, 4.495 kroner for standardmodellen Gigaset ME og 4.995 kroner for den mest avanserte modellen Gigaset ME Pro.

Her finner du Dinsides mobiltester

Kilde for: Mobil – DinSide.no