Data

Glem «The dress»: Går denne katta opp eller ned trappa?

(Dagbladet): I februar kunne det virke som om «alle» diskuterte om «The dress» var blå og svart, eller gull og hvit.

Nå har det dukket opp et lignende diskusjonstema på sosiale medier:

Går katten på bildet opp eller ned trappa?

Blir diskutert verden over

Bildet dukket først opp på humornettstedet 9gag.com, men har nå spredd seg verden over.

Ved første øyekast kan svaret virke åpenbart, men om man ser litt nøyere på bildet kan det se ut som om den både går opp og ned.

Noen mener katten går ned trappa på grunn av måten trappetrinnene ser ut, og på grunn av lyset bak den. Andre mener derimot at lyset er i gulvet i bunnen av trappa, og at trappetrinnene er et bevis på at katten går opp.

Diskusjonsforumet under bildet på 9gag har til nå over 3700 kommentarer, og det har også blitt laget flere YouTube-videoer som argumenterer enten for det ene eller det andre.

Enorm respons

Det var i slutten av februar at den skotske sangeren Caitlin McNeill la ut et bilde av en kjole på nettstedet Tumblr, og stilte spørsmålet: «Hjelp meg, hvilken farge er det på denne kjolen?».

Responsen på Tumblr-posten ble enorm. Kjolen fikk sin egen hashtag, og hun ble blant annet invitert til Ellen DeGeneres-show for å snakke om kjolen.

Etter mange diskusjoner bekreftet til slutt Amazon, der kjolen selges, at kjolen er blå og sort. Om katten på bildet går opp eller ned trappa, er derimot foreløpig ikke helt ferdig diskutert.

Kilde for: Data – Dagbladet