Mobil

Gmail: Nå kan alle angre epostene sine

Dinside Det gjelder å tenke før man handler, men av og til går det dessverre galt – selv for de mest tålmodige av oss. Så er du en av dem som en eller annen gang har trykket på «send-knappen», for så å angre i samme sekund, er dette dagens gladnyhet.

Endelig en offisiell del av Gmail

Nå skal det sies at det har vært mulig å aktivere angrefunksjonen i flere år allerede, men da måtte man trikse seg fram ved å sette Gmail-språket til engelsk i innstillingene, og aktivere de såkalte «Labsfunksjonene».

LES MER: Slik angrer du Gmailen via Google Labs – fra 2009

Det var det neppe alle som gjorde, men nå har altså angrefunksjonen blitt offisiell og dermed langt enklere å aktivere.

Slik gjør du det

Logg inn på Gmail via nettleseren din og gå inn på innstillingsmenyen. Der må du bla deg ned til du finner valget «angre sending».

Huk av for «aktiver», og bruk rullgardinmenyen til å velge hvor lenge du skal kunne angre.

I praksis må du angre innen 5, 10, 20 eller 30 sekunder, så her gjelder det å være raskt ute.

 (SKJERMDUMP: ØYVIND PAULSEN)

SÅ ENKELT ER DET: Trykk på innstillinger, og aktiver «Angre Send». (SKJERMDUMP: ØYVIND PAULSEN)

Etter at funksjonen er aktivert må du huske å trykke på lagre-knappen, og neste gang du sender en epost vil du få opp angre-valget i bekreftelsesmenyen:

 (Foto: ØYVIND PAULSEN)

HUSK TIDSFRISTEN: Angre-valget er kun tilgjengelig i den tidsfristen du selv har satt, så her gjelder det å ikke kaste bort tiden. (Foto: ØYVIND PAULSEN)

Når du først har aktivert angrefunksjonen via datamaskinens nettleser, vil den også være tilgjengelig i Googles e-post app Inbox, som finnes både til iOS og Android.

Kilde: Itavisen.

Kilde for: Mobil – DinSide.no