Finans og økonomi

Graava redigerer videoen for deg

Dinside Du har filmet halvannen time, men vil bare ha en video på fem minutter for å vise høydepunktene til venner og kjente – hva gjør du?

Å redigere video er tidkrevende, og det er nettopp dette skaperne av actionkameraet Graava hevder å kunne gjøre for deg.

Helt automatisk, eller «a Go Pro for the non-pros», som selskapet sier det selv.

LES OGSÅ: Her er actionkameraet fra Polaroid

Utnytter sensorer

Måten dette løses på, er ved å utnytte sensorene i kameraet. Informasjon fra kamera, GPS, mikrofon, aksellerometer og pulsmåler kombineres for automatisk å finne høydepunktene i videoen du har filmet.

LITE: Graava veier bare 60 gram og måler 2×4,5×6,5cm.

Via en tilhørende mobilapp kan du derfor bare angi hvor lang den ferdige videoen skal være, legge på en sang om du vil (da sørger programvaren for å synkronisere overgangene med sangen) og så lagre videoen eller dele den direkte i sosiale nettverk. Appen har for øvrig ferdig tilpassede profiler for både Vine og Instagram (6s og 15s).

Full HD-video

Når det gjelder det tekniske, kan Graava filme i full HD-oppløsning (1920×1080) med 30 bilder i sekundet. Alternativt 720p (60 bilder i sekundet) eller 4K timelapse-videoer. Kameraet kan også ta stillbilder med 8Mp oppløsning.

LES OGSÅ: Lag timelapse-videoer med Microsoft Hyperlapse

Vidvinkelen tilsvarer en 130-graders synsvinkel, og batteriet holder til cirka tre timers kontinuerlig filming i full HD-oppløsning. Vekten er for øvrig 60 gram.

APPER: Appen på iOS og Android gir deg kontrollen på hvor lang video du vil enda opp med. Den andre lar deg bruke Graava som overvåkingskamera eller dashcam.

Den automatiske redigeringen skjer altså i en tilhørende app, både for iOS og Android. Om du vil kan du også overstyre og redigere litt ekstra selv, om du ikke er helt fornøyd med resultatet.

I tillegg finnes flere typer ekstrautstyr, som festeanordninger til ulike flater, samt en trådløs, magnetisk lader.

Under ser du en video som presenterer produktet:

Kan brukes som overvåkingskamera

MAGNETISK: Den trådløse laderen sørger for å lade kameraet – det henger også fast magnetisk.

Via SmartCam-appen kan du også bruke Graava-kameraet som overvåkingskamera hjemme, og dermed se levende bilder direkte på telefonen. Det kan også brukes som såkalt «dashcam», som monteres i bilen og hele tiden tar opp, der eldre opptak kontinuerlig slettes til fordel for nye.

En annen mulighet er å koble sammen flere Graava-kameraer, slik at du kan fange den samme scenen fra flere vinkler.

Graava er foreløpig kun mulig å forhåndsbestille fra selskapets nettsider. Frem til første september er prisen 249 dollar, pluss 30 dollar i frakt til Norge. Med dagens kurs skulle det bety snaue 3.000 norske kroner, inklusive moms og frakt (men uten fortollingsgebyr), i følge Dinsides netthandelskalkulator.

Selskapet sikter på å sende ut de første eksemplarene i februar 2016.

LES OGSÅ: Kast kameraet – og så følger det deg automatisk

Kilde for: Data – DinSide.no