Mobil

Håndter Android-filene med Solid Explorer

Dinside På en PC eller Mac er de fleste godt vant med å forholde seg til filer på harddisken, der de blar rundt i mapper, kopierer, organiserer og holder på.

På telefon og nettbrett, derimot, er filer noe de færreste velger å forholde seg til. Er man på jakt etter et bilde, leter man i bildeappen, og vil man spille musikk åpner man musikkappen.

Skjønt – også telefoner og nettbrett har et filsystem. På Android spesielt er det fritt frem å utforske filene som er lagret på enheten. Noen produsenter legger gjerne ved en filutforsker – en app du muligens aldri har åpnet, men som ofte også er av den enkle sorten.

Er du en over middels avansert bruker, vil du sannsynligvis sette pris på Solid Explorer.

LES OGSÅ: 10 nybegynnertips til Android

Kobler seg til skytjenester

Etter et halvt år med betatesting av den nye versjonen ble den lagt ut i Play Butikk denne uka og kan prøves gratis i 14 dager, hvorpå du eventuelt må bla opp en tier for å fortsette å bruke appen.

I tillegg til å kunne navigere i filer lokalt på enheten, lar den seg også koble opp mot en rekke skytjenester, som Google Drive, Dropbox, OneDrive, Mega, SugarSync, Copy, Box, ownCloud med flere. Som på en PC vil de da dukke opp som egne «stasjoner» i Solid Explorer, og legger du enheten på tvers, blir vinduet delt i to slik at du enkelt kan dra og slippe filer mellom de to mappene du har åpne i hver sin halvdel.

TO VINDUER: Legger du enheten på tvers, får du to vinduer slik at du enkelt kan flytte filer mellom mapper.

Du kan også koble deg opp mot en PC i nettverket via SMB, eller til en server via (S)FTP eller WebDAV. Avanserte funksjoner inkluderer også pakking og utpakking av .zip-filer, samt root-støtte om du har rootet telefonen.

STØTTER CHROMECAST: Ved siden av å ha innebygd visning av bilder, video og musikk, kan du også sende innhold til Chromecast.

Også Chromecast-støtte

Kanskje mer kjekt for hvermansen er at Solid Explorer også har fått full støtte for Chromecast, som betyr at du kan sende bilder, video og musikk direkte til en Chromecast-enhet om du har en – uavhengig av hvor filene er lagret.

LES OGSÅ: 10 kjekke tips for deg som har Chromecast

Dessuten finnes det rikelig med muligheter for å endre farger og utseende og en søkefunksjon som lett lar deg finne filer, enten de er lagret på telefonen eller i en av nettlagringstjenestene du har koblet til.

Solid Explorer 2 (Play Butikk, gratis prøveversjon)

Under ser du en video av hvordan appen fungerer i praksis:

Kilde for: Mobil – DinSide.no