Mobil

Har du en telefonknapp som ikke virker?

Dinside Å reparere defekte telefoner er sjelden en billig affære. Og det kan være litt irriterende, dersom resten av telefonen egentlig fungerer helt fint – ofte blir prisen såpass høy at det for mange føles like greit å gå til anskaffelse av en ny telefon.

Har du problemer med en av de fysiske knappene på telefonen, er det imidlertid hjelp å hente. Her er noen tips, enten det dreier seg om hjem-knapper, volumknapper eller av og på-knappen:

Hjem-knappen

Mange telefoner har fortsatt en fysisk hjem-knapp, som sitter på utsiden av skjermen. Den trykker man på ganske ofte – stort sett hver gang man vil bytte app, og mange bruker den også for å slå på telefonen.

Begynner hjem-knappen å bli defekt, har vi allerede et par artikler om hvordan du løser det her:

Defekt hjem-knapp på Android?
Defekt hjem-knapp på iPhone?

Volumknapper

Er en eller begge volumknappene defekte, kan du på en iPhone skyve fingeren opp fra bunnen av skjermen for å vise kontrollsenteret, som også inneholder en volumbryter. Alternativt kan du også her bruke den såkalte AssistiveTouch-funksjonen omtalt over. Du kan også lese om den hos Apple.

 (Foto: APPLE)

HVIT PRIKK: Apples AssistiveTouch-funksjon kan hjelpe deg med mye; også dersom en av de fysiske knappene er defekt på telefonen. (Foto: APPLE)

På Android finnes en drøss av apper og moduler (widgets) som lar deg justere volumet, enten det dreier seg om medieavspilling, ringetone, tale, varsler eller lignende.

Eksempelvis Volume Control +, som også lar deg deaktivere volumknappene om du har det «omvendte» problemet – at du ofte kommer borti dem.

STYR VOLUMET: Med Volume Control +-appen føler det også en modul du kan legge på hjemskjermen for raskt å kunne endre volumet på telefonen.

Av og på-knappen

 (Skjermdump: PÅL JOAKIM OLSEN)

TO TRYKK: Mange telefoner lar deg aktivere en funksjon i skjerminnstillingene slik at du kan prikke to ganger for å tenne den. Kjekt om av og på-knappen er defekt og du ikke har en fysisk hjemknapp. (Skjermdump: PÅL JOAKIM OLSEN)

Denne kan være litt kinkig – spesielt på telefoner som ikke har en fysisk hjem-knapp, siden det er den eneste knappen som i utgangspunktet kan tenne skjermen.

Veldig mange Android-telefoner lar deg vekke skjermen ved å prikke to ganger på den når den er slukket, men det må du ofte aktivere i innstillingene først, så her er tipset å gå til innstillinger og skjerm og lete nedover.

Finner du ikke denne, kan appen Gravity Screen være til god hjelp. Den slukker automatisk skjermen når du putter den i lomma og tenner den når du tar den opp igjen. I tillegg finnes en håndfull andre funksjoner.

DTSO er en lignende variant som lar deg dobbeltprikke på nærhetssensoren (som regel rett ved siden av frontkameraet) for å vekke telefonen igjen, bruke en av volumknappene eller riste telefonen for å slå på skjermen.

Har du iPhone kan du også her bruke nevnte Assistive Touch-funksjon for å slukke skjermen via «Lås skjerm»-kommandoen. For å tenne den igjen, kan du uansett bruke hjemknappen.

Kilde for: Mobil – DinSide.no