Finans og økonomi

Her er Microsoft Edge

Dinside Helt siden 1995 har nettleseren Internet Explorer fulgt med som fast inventar i Windows. I sommer, når Microsoft slipper Windows 10, blir den tradisjonsrike nettleseren erstattet med en ny.

Nykomlingen heter Microsoft Edge og ser ut til å bli en vesentlig oppgradert nettleser.

Tegn og del

Ett av fokusområdene for Microsoft har vært at nettleseren ikke bare skal brukes til konsumering av innhold, men også til produksjon. Derfor er det fullt mulig å tegne direkte på nettsider, for deretter å dele resultatet med andre.

Edge får også en innbakt leseliste slik Safari har hatt en stund, som gjør det lettvint å spare artikler til senere gjennomlesning.

TEGN: Ikke bare skal du se innhold – du kan også tegne på nettsider og dele det med andre.

Full Cortana-støtte

NY LOGO: …men fortsatt gjenkjennbar.

NY LOGO: …men fortsatt gjenkjennbar.

Microsofts stemmeassistent er også bakt inn i Edge. Fra teaseren under ser det ut til at hun kan hente frem ekstra informasjon om det man leser om, i tillegg til å svare kjapt på ting du lurer på, direkte fra nettleservinduet.

Microsoft har også piffet opp «Ny fane»-vinduet, der man får opp nettstedene man besøker mest, anbefalte apper fra Microsoft Store og tilpassede nyheter basert på tidligere surfehistorikk.

LES OGSÅ: Gi Chrome en stiligere startside

CORTANA: Microsofts stemmeassistent blir sentral i Windows 10; også i nettleseren Edge.

Støtter utvidelser

Gledelig er det også at Edge vil støtte utvidelser, noe som har vært med på å gjøre nettlesere som Chrome og Firefox populære.

Det skal være lett for utviklere å gjøre utvidelser laget for disse nettleserne kompatible med Edge, så her regner vi med at utvalget raskt vil bli godt.

Ellers må vi si at brukergrensesnittet ser svært delikat ut, og at Edge fort kan gjenerobre tapte markedsandeler overfor de andre nettleserne når Windows 10 slippes i sommer.

Her er teaservideoen – hva synes du?

Kilde for: Data – DinSide.no