Mobil

Huawei slår Apple med Mate S

Dinside Ifølge ryktene kommer Apple til å lansere nye iPhone-modeller i neste uke med såkalt Force Touch-teknologi; altså at telefonen kan skille mellom lett og hardt trykk.

Dette brukes allerede i nye Macbook, der du for eksempel kan trykke hardere for å spole raskere i en video, eller trykke hardt på en lenke for å forhåndsvise nettsiden i et mindre vindu.

LES OGSÅ: Her er Sonys nye toppmodeller

I forbindelse med IFA-messen i Berlin denne uka, annonserte Huawei i går sin nye toppmodell, Mate S. Og jommen får den støtte for «Force Touch-teknologi», som gjør at kineserne tok innersvingen på Apple med den første Force Touch-telefonen; i hvert fall med å annonsere den.

Mens 32- og 64GB-utgaver av telefonen lanseres i september (også i Norge), kommer 128GB-versjonen (med Force Touch) «senere».

 (Foto: HUAWEI)

KNUCKLE SENSE: Med Huaweis Knuckle Sense-teknologi, som ble introdusert med P8, kan du bruke knoklene til å utføre diverse oppgaver. (Foto: HUAWEI)

Skiller mellom finger og knokkel

Ikke bare kan telefonen registrere hvor hardt man trykker (ja, du kan til og med bruke skjermen som vekt); den kan også skille mellom fingertupp og -knoke, slik at man kan gjøre en rekke smarte ting med knoken.

Tegner du en C på skjermen med knokkelen, starter kameraet umiddelbart – du kan dobbeltkakke for å ta skjermbilder og så videre.

Det samme kunne Huawei P8. «Akkurat på dette punktet virker ikke teknologien å være ett hundre prosent» skrev vi da vi testet P8 tidligere i år.

Mindre skjerm

Skjermen måler for øvrig 5,5 tommer over diagonalen og er derfor mindre enn sin forgjenger, Mate 7 (seks tommer). Oppløsningen er Full HD, altså 1920×1080 piksler. Ikke like skarpt som på Sonys nye toppmodell, Xperia Z5 Premium, med 4K-oppløsning.

Batteritiden er også redusert sammenlignet med foregående modell, 2.700mAh i stedet for 4.100mAh. Ifølge AndroidCentral lovet Huawei-sjef Richard Yu at mobilen skulle holde mer enn én dag.

 (Foto: HUAWEI)

LÅS OPP MED FINGEREN: Mate S har fingeravtrykksleseren på baksiden. For øvrig er telefonen bare 7,2 millimeter tykk. (Foto: HUAWEI)

Fingeravtrykkleser bak

Som tidligere finnes det en fingeravtrykkleser på baksiden, akkurat som på Honor 7, som vi nettopp har fått inn til test på Dinside.

Ved siden av å låse opp telefonen kan den også brukes for å besvare samtaler, ta selfies og også dra ned og opp varslingsfeltet ved å stryke fingeren i tilsvarende retning.

På kamerafronten kan Mate S skilte med et 13 megapiksler kamera med optisk bildestabilisering på baksiden og et 8 megapiksler kamera på fremsiden.

Huawei Mate S blir tilgjengelig for forhåndsbestilling i Norge fra og med 15. september. Vi har foreløpig ikke norske priser, men 32GB-utgaven ligger på 649 euro, nærmere 6.000 kroner, mens 64GB-modellen vil koste 699 euro, cirka 6.300 kroner.

LES OGSÅ: Gigaset lanserer tre nye smartmobiler

 (Foto: HUAWEI)

STILIG: Huaweis smartklokke tar seg godt ut på bilder. (Foto: HUAWEI)

Huawei Watch

Senere denne måneden kommer endelig Huaweis smartklokke i salg. Huawei Watch ble opprinnelig vist frem på Mobile World Congress i Barcelona tidligere i år, men først nå er den klar for massene.

Huawei Watch er basert på Googles klokke-operativsystem, og vil være en av de første Android Wear-klokkene som vil kunne brukes med iPhone.

Klokka er 42 millimeter i diameter, består av rustfritt stål og er 11,3 millimeter tykk. Altså er den bittelitt tykkere enn den allerede store LG Watch Urbane, som er 10,9 millimeter tykk, mens Apple Watch er 10,5 millimeter tykk.

På innsiden finner vi en 1,2 GHz Qualcomm Snapdragon 400-prosessor, 4 GB intern lagringsplass og 512 MB RAM.

 (Foto: HUAWEI)

FORSKJELLIGE KLOKKEREMMER: Du velger først hvilken farge du ønsker på selve klokka, så velger du hva slags type klokkerem du ønsker. (Foto: HUAWEI)

«To dagers batteritid»

Den har også et 300mAh-batteri som ifølge produsenten skal holde opptil to dager, altså en dag mer enn de fleste smartklokker, skriver Mashable.

Den er også utstyrt med en pulsmåler, som Huawei hevder skal være verdens kjappeste, men da Mashable prøvekjørte den, var den ikke fullt så pålitelig. Vi får se hvordan ting går når vi får inn vårt testeksemplar.

Huawei Watch kommer i seks forskjellige versjoner, og vil koste fra 399 euro, cirka 3.600 kroner, for den billigste utgaven til 699 euro, 6.300 kroner, for den dyreste modellen. Forhåndsbestilling starter 15. september.

Her finner du flere nyheter fra IFA 2015

Kilde for: Mobil – DinSide.no