Mobil

iMessage-trikset som får dem til å gremmes

Dinside Apples meldingstjeneste iMessage ble lansert i 2011 og lot iOS-brukere (og senere OS X-brukere) sende gratis tekstmeldinger til hverandre.

Dette er integrert med meldingsappen, men avsløres ved at snakkeboblene er blå og ikke grønne, slik de er på vanlige SMS-meldinger.

Støtter animerte gifer

En morsom ting med iMessage er at du kan sende animerte gifer til motparten. Det kan du utnytte på en ganske morsom måte.

LES OGSÅ: Lag egne «smileys» til iMessage

For – når motparten skriver i en iMessage-samtale, vises tre prikker for å indikere at vedkommende skriver. Mange venter da spent på at vedkommende skal bli ferdig med å skrive og se hva meldingen inneholder.

Under finner du en animert gif (hentet fra denne siden) som er svært lik den som vises når motparten skriver i en samtale. Har du en iPhone eller iPad, kan du holde fingeren nede på bildet og velge å lagre det på telefonen.

Når du så sender det i en iMessage-samtale, vil det for motparten se ut som om du holder på å skrive noe, og kanskje sitter de spent og venter. Innled gjerne med «Det er noe jeg må fortelle deg …» eller lignende.

LES OGSÅ: Nå har iPhone fått flere emoji-ikoner

…men ikke send den først

ORIGINALEN: Som du ser, vises det en «tenkeboble» når motparten skriver, og ikke en snakkeboble.

Et lite protip er at du bør sende en melding først, slik at prikkene dine ikke dukker opp som en forhåndsvisning på motpartens låseskjerm.

Ideelt bør du trykke send midt i en samtale, gjerne like etter motparten har sett meldingen. Husk også at du ikke må skrive mer etterpå, for da kommer det to snakkebobler med prikker i.

Merk også at det ikke ser like troverdig ut om motparten sitter på en iPad eller på en Mac.

Den observante vil se at prikkene dine er i en «snakkeboble» og ikke i en «tenkeboble» slik det egentlig ser ut i iMessage, men vi tipper at ikke mange vil legge merke til det.

Klarer du å lure noen?

LES OGSÅ: Slik finner du de nye Messenger-appene

Kilde for: Mobil – DinSide.no