Mobil

Kan Doro bli håndverkernes nye bestevenn?

ENKELT OG GREIT: Det er ikke alle som vil ha en smartmobil, og foretrekker du taster kan Doros nye modell være verdt en titt. (Foto: DORO)

ENKELT OG GREIT: Det er ikke alle som vil ha en smartmobil, og foretrekker du taster kan Doros nye modell være verdt en titt. (Foto: DORO)

Dinside Doro har som mål å gjøre telefoner så enkle å bruke som mulig, og har nok i stor grad hatt den eldre garde som målgruppe. Med den nye PhoneEasy 530X satser de imidlertid langt bredere.

Den nye modellen skal nemlig være både støv- og vannavvstøtende, og når den allerede er å finne i butikken til godt under tusenlappen kan den også ha potensiale til å friste flere.

Den nye håndverkermobilen?

IP54-klassifisering bekrefter ganske enkelt at mobilen tåler en støyt, noe som kan være greit å vite for aktive seniorer som liker å gå på tur i skogen

– Men Doro PhoneEasy 530X vil også egne seg godt til byggeplasser, hvor det ofte er mye støv, hevder Anders Austad, salgssjef i Doro i dagens pressemelding.

Mobilen har også andre triks i ermet: Ekstra høy og tydelig lyd, samt gummistriper på baksiden som gjør at mobilen ikke glir så lett ut av hendene, og ikke minst har den tydelige fysiske taster i stedet for en trykkfølsom skjerm.

Fysiske hurtigtaster for enkel betjening

530X har blant annet lommelykt, som tennes og slukkes via en knapp på framsiden av mobilen. I tillegg vil et trykk på * tasten gi deg en topp 10 kontaktliste.

Skulle eieren av mobilen likevel trenge teknisk bistand, er det greit å vite at mobilen også leveres med Doros skytjenester. Den kan nemlig fjernstyres av familiens datanerd via en ekstern datamaskin.

Hvor bra Doro PhoneEasy 530X egentlig er i praksis, må vi imidlertid komme tilbake til.

Vi har nemlig bestilt ett testeksempler.

Minifakta Doro PhoneEasy® 530X

– IP54-klassifisering, dvs. støv- og vannavstøtende. – 2.4” LCD-skjerm – 2 MP-kamera med blitz og video. Enkelt e-mailprogram og værfunksjon – Kompatibel med høreapparat (HAC) og trygghetsalarm på telefonens bakside

Kilde for: Mobil – DinSide.no