Mobil

Lad raskere med Quick Charge 2.0

Dinside Å lade en telefon med stort batteri kan fort ta tid; spesielt med de vanlige laderne som har 5V spenning og 1A strøm.

Noen telefoner selges imidlertid med kraftigere ladere, som gjør at tiden det tar å fylle på batteriet blir langt kortere.

Det kan være befriende når du plutselig oppdager at du har noen få prosent igjen på batteriet på tampen av en lang arbeidsdag. Det kan man blant annet på Samsungs nye toppmodeller, S6 og S6 Edge, som også støtter trådløs lading.

Tjue minutter i laderen, og vips, så har man batteri nok til togturen hjem og vel så det.

Opptil 75 prosent raskere lading

Qualcomm er en kjent aktør som leverer de såkalte Snapdragon-prosessorene til svært mange av dagens mobiltelefoner. På flere av disse utgavene støttes selskapets «Quick Charge 2.0»-teknologi, som kan lade opptil 75 prosent raskere enn en vanlig 5V/1A-lader.

Et eksempel hentet fra selskapets nettsider er at et 3300mAh-batteri brukte en halvtime på å lade fra null til seksti prosent (9V/2A). I løpet av den samme tiden hadde man med en «vanlig» lader bare nådd 12 prosent (5V/1A).

LES OGSÅ: Test av nødladere

Hvilke telefoner støttes?

LADER RASKERE: Denne billaderen kan levere 18W og lade telefoner og nettbrett kompatible med Quick Charge 2.0 raskere. (Foto: AUKEY)

LADER RASKERE: Denne billaderen kan levere 18W og lade telefoner og nettbrett kompatible med Quick Charge 2.0 raskere. (Foto: AUKEY)

Det har etter hvert blitt mange telefoner som støtter Quick Charge 2.0, og det til tross for ikke alle av dem leveres med en slik lader i esken.

I tillegg finnes det for eksempel ladere til bruk i bil som støtter Quick Charge 2.0, og som derfor vil lade raskere enn enklere modeller.

Med andre ord kan det være at telefonen din har et uforløst potensiale med tanke på ladetid.

I dette pdf-dokumentet kan du se hvilke enheter som støtter Quick Charge 2.0. Listen oppdateres automatisk med nye modeller og inkluderer blant annet HTC One M8/M9, Sony Xperia Z3/Z3 Compact og LG G4, som vi akkurat har mottatt på testbenken.

Serfitiserte ladere

For å dra nytte av hurtigladingen må du benytte en sertifisert Quick Charge 2.0-lader, og en rekke sertifiserte produkter finner du i den samme pdf-filen. Vi har ikke lykkes å finne mange av dem i norske nettbutikker, men enkelte tilbyr HTCs variant, som er på 15W.

Også på Amazons tyske nettsider ser det ut til å finnes en del. Grunnen til at vi valgte den tyske varianten er at man da ikke trenger noe adapter, og mange av produktene kommer fint under 350-kronersgrensa.

LES OGSÅ: Vi har testet IKEAs trådløse lading

Kilde for: Mobil – DinSide.no