Finans og økonomi

Lag enkle påminnelser med Gestimer

Dinside Én ting er å planlegge større oppgaver, men ofte dumper det inn en liten en som man ikke har tid til å håndtere akkurat nå.

Da er det selvsagt et spørsmål om hvorvidt man husker den om et par timer, eller om den går i glemmeboka før man får et støkk i seg to dager etterpå – når man kommer på det man glemte i forigårs.

Enkelte har stålkontroll på slike ting og har strukturert både arbeids- og privatlivet sitt i et system. Som jeg pleier å spøke med – selv har jeg kjøpt David Allens «Getting things done», men har fortsatt ikke fått somlet meg til å lese den.

Og det er faktisk sant.

LES OGSÅ: Husk lettere med Android-appen Notif

Derfor setter jeg pris på små enkle verktøy som Gestimer for å hjelpe til gjennom en travel arbeidsdag.

Enkelt verktøy

Den lille Mac-appen har svært begrenset funksjonalitet, men den er veldig enkel å bruke.

Gestimer ligger i menylinja og er klar når du trenger den – alt du trenger å gjøre er å ta tak i ikonet med muspekeren og dra det nedover. Jo lengre du drar, desto lenger tid tar det før du får en påminnelse.

Når du så slipper museknappen, får du opp et lite vindu der du kan angi hva påminnelsen gjelder. Du trenger ikke å fylle det ut om ikke du gidder.

Og når tiden er gått – ja, da får du et varsel på skjermen med det du skulle huske.

Under ser du en video som viser hvor enkel appen er i bruk:

Mangler avanserte funksjoner

Appen mangler mer avanserte funksjoner, som gjentakende påminnelser, forhåndsdefinerte timere og den slags, men kan for mange være like enkel som den er genial.

(Nå fikk jeg akkurat påminnelse om bestilt budbil for å hente en testtelefon også. Mon tro om jeg hadde husket det av meg selv?)

Gestimer for Mac (Mac App Store, kr 29,-)

LES OGSÅ: 15 Mac-programmer du bør laste ned

Kilde for: Data – DinSide.no