Mobil

Lås telefonen til én app

Dinside De fleste har mye av privat karakter på telefonen sin, enten det dreier seg om bilder man har tatt, meldinger eller andre ting.

Ja, med de «rette» kompisene kan det være stor fare for en Facerape om du låner bort telefonen din eller lar den ligge ulåst.

Vi har tidligere omtalt hvordan du kan låse iPhone til en enkel app, slik at de som låner telefonen din ikke får hoppet over til en annen app. Dermed kan du fint låne den bort til andre uten å bekymre deg for at de snoker rundt på telefonen din.

Også for Android

Et tilsvarende triks kan du også gjøre på Android, men bare om du har en telefon med Android 5.0 eller nyere (Lollipop).

(Har du ikke det, kan du eventuelt låse enkeltapper med Lockdown pro eller App Lock.)

Slik gjør du det

Funksjonen kalles «screen pinning», eller «fest vinduer» på norsk, og er ikke aktivert som standard.

Dermed må du først aktivere den ved å gå til innstillinger, sikkerhet, andre sikkerhetsinnstillinger og fest vinduer.

Der finner du bryteren for å slå på funksjonen, samt en bryter du også kan huke av om du vil at telefonlåsen skal slå inn når man avbryter (noe du typisk også vil aktivere).

NEDE TIL HØYRE: Når du har aktivert fest vinduer-funksjonen, vil du se et knappenålsikon nederst til høyre som du kan bruke for å låse telefonen til den aktive appen.

Når du har aktivert funksjonen kan du prøve den ut. Gå til appen du vil at skal være aktiv, trykk på programbytteknappen og så på knappenålsikonet nederst til høyre (vi måtte skrolle innholdet litt oppover for å se den).

Nå blir appen festet slik at man ikke kan bytte app eller bruke hjem-knappen før man avbryter (ved å holde programbytteknappen inne). Har du i tillegg aktivert bryteren for skjermlås vil man bli bedt om å låse opp telefonen dersom man avbryter.

Når et vindu er festet på skjermen vil det heller ikke sprette opp varsler fra andre apper.

Dermed kan du fint la alle velge Spotify-låter på fest uten å bekymre deg om hverken facerape eller annen telefonsnoking.

GUIDE: Hva om du har glemt koden på telefonen?

Kilde for: Mobil – DinSide.no