Mobil

Lvsun 10-ports USB-ladestasjon

Dinside Hvis du teller opp antall mobiltelefoner og nettbrett i husstanden din – hvor mange kommer du til? 4? 7? 10?

Når familien skal på tur, gjør det at man må pakke ned mange ladere i sekken om alle skal kunne ha tilgang på strøm samtidig.

Med en ladestasjon bruker du bare én stikkontakt, der du heller kobler USB-kablene inn i ladestasjonen.

Dermed blir ikke kravet til antall ledige stikkontakter høyere enn én.

 (Foto: PÅL JOAKIM OLSEN)

EGEN BRYTER: Skal du lade nettbrett, bør du skyve bryteren over på 2,4A. Da virker bare de fem nederste USB-portene. (Foto: PÅL JOAKIM OLSEN)

Kjært barn …

Dagens testprodukt er kjent under mange navn, men så vidt vi har klart å finne ut, er det kinesiske Lvsun som lager den.

Den selges blant annet av Teknikmagasinet, Digitalimpuls, Dustin og PS/Multicom her til lands; sistnevnte da med merkenavnet Deltaco, hvis nødlader vi tidligere har testet.

LES OGSÅ: Test av nødladere

Billigst er Teknikmagasinet, med en pris på 330 kroner. Da vi kjøpte vår enhet, kunne selgeren også informere om at det var to års garanti på produktet.

REISEVENNLIG: Ladestasjonen fra Lvsun veier 310 gram og kan lade inntil 10 mobile enheter. (Foto: PÅL JOAKIM OLSEN)

REISEVENNLIG: Ladestasjonen fra Lvsun veier 310 gram og kan lade inntil 10 mobile enheter. (Foto: PÅL JOAKIM OLSEN)

10x1A eller 5×2,4A

Denne ladestasjonen har ti USB-porter. Om du vil lade ti enheter samtidig, kan den levere 1A til hver port. Dette er typisk tilsvarende det de fleste mobilladere leverer.

Mange nettbrett (og nyere telefoner) leveres dog med kraftigere ladere, og å lade opp et nettbrett med 1A går ganske tregt. Derfor er det kjekt at fem av portene kan levere inntil 2,4A hver seg (12A totalt), altså med en total effekt på 60W (spenningen er 5V).

Du er imidlertid nødt til å velge ved hjelp av en liten bryter om du vil bruke alle ti (med 1A) eller de fem nederste (med 2,4A). Har du mindre enn seks enheter som skal lade, er det uproblematisk – om du plugger en mobiltelefon inn i en port som kan levere 2,4A vil telefonen allikevel bare trekke den strømmen den trenger.

(PS! Mange telefoner støtter faktisk langt høyere effekt enn laderen som følger med – les mer her: Lad raskere med Quick Charge 2.0)

 (Foto: PÅL JOAKIM OLSEN)

STANDARD: Denne kontakten har du sannsnynligvis sett før. (Foto: PÅL JOAKIM OLSEN)

Lader raskt

 (Foto: PÅL JOAKIM OLSEN)

LITT AV HVERT: Vi testet laderen med flere typer utstyr – ingen av dem trakk mer strøm fra en dedikert lader enn fra ladestasjonen. (Foto: PÅL JOAKIM OLSEN)

I løpet av testperioden har vi opplevd ladestasjonen som meget rask. Vi har dessverre ikke hatt 5×2,4A-enheter tilgjengelig, så vi har ikke fått testet om den leverer maksimalt oppgitte kapasitet, men vi har ladet tre nettbrett samtidig, samt mobiltelefoner, Kindle og nødladere litt om hverandre i de to siste portene.

De tre nettbrettene trakk (som oppgitt) 2A hver seg – nødbatteriene og mobiltelefonene rundt halvparten. Det var imidlertid ingen forskjell på ladestrømmen om vi fjernet en enhet eller to fra laderen, og vi dobbeltsjekket med alle enhetene at de ikke trakk mer strøm om de var koblet direkte i en strømkontakt med en vanlig ladekabel (altså uten å bruke ladestasjonen).

Dermed peker mye på at ladestasjonen leverer det den oppgir og at den kan spare deg for mange opptatte stikkontakter.

Innebygd beskyttelse

Ladestasjonen fra Lvsun veier 310 gram og måler 153×106.5x30mm. Den har også innebygd beskyttelse mot kortslutning, overoppheting og overspenning.

Strømledningen er en standardvariant som du kjenner blant annet fra PlayStation, Apple TV og sikkert mange andre enheter du har hjemme. Ladestasjonen tåler også fra 100-240V (50/60Hz), så om du reiser til utlandet kan du kjøpe en tilsvarende ledning med det riktige støpselet.

Med en prislapp på noen få hundrelapper anser vi dette som et godt kjøp for deg som vil kneppe inn litt på bruken av stikkontakter, eller slippe å ha kofferten full av ladere når du drar på ferie.

SAMLESIDE: Dinside tester billige kinaprodukter

USB-MULTIMETER: Vi brukte et slikt for å sjekke at enhetene trakk så mye strøm som de burde fra ladestasjonen.

Kilde for: Mobil – DinSide.no