Mobil

Mobiltelefonen Robin går ikke tom for plass

Dinside Det er fort gjort å gå tom for ledig plass på dagens telefoner. Ikke bare bugner app-butikkene av spill og andre apper som tar plass – på dagens toppmodeller kan man filme med 4K-oppløsning, ta bilder med et dusin megapiksler eller to, eller leie film for så å se den på en flytur.

Nextbit søker nå folkefinansiering til sitt nye mobilprosjekt, Robin. Selskapet er stiftet av tidligere ansatte i Google, Android og HTC, og deres designsjef, Scott Coyle, ledet blant annet arbeidet med HTC One-telefonene, som ble anerkjent som svært pene telefoner da M7 dukket opp i 2013.

Robin, derimot, ser ut til å være et svært friskt pust i et marked der få telefoner skiller seg ut utseendemessig.

TO FARGER: Robin kommer i to fargevarianter – mint og blå.

Lagrer alt i skyen

Ikke bare ser telefonen unik ut – den har også ganske unik funskjonalitet. Når man kjøper telefonen får man nemlig også med 100GB lagring i nettskyen, og hver gang telefonen er koblet til strøm og WiFi, tar den sikkerhetskopi av innholdet; det være seg bilder, video, musikk og apper.

STATUSLYS: Via fire LED-lys på baksiden indikerer Robin om den holder på å laste opp til nettskyen.

Begynner det å gå tomt for lagringsplass på telefonen, vil Robin automatisk slette innhold på telefonen som ikke er blitt brukt på en stund, der man uansett har en sikkerhetskopi i nettskyen.

Dette skjer helt sømløst. Eksempelvis kan Robin slette apper du ikke har brukt på en stund, men app-ikonet beholdes og gjøres sort/hvitt. Trykker du på det, hentes appen ned fra nettskyen og er klar til dyst igjen – med tilhørende appdata, slik at du slipper å logge inn på nytt eller lignende. Via en favorittfunksjon kan du også forhindre at Robin vil slette enkelte apper fra telefonen, selv om du ikke bruker dem så ofte.

LES OGSÅ: Ubegrenset, gratis bildelagring hos Google

Ganske gode spesifikasjoner

På innsiden er telefonen også ganske godt spesifisert. Prosessoren er en Snapdragon 808 (tilsvarende den som sitter i LG G4), 32GB internminne og 3GB arbeidsminne (RAM).

Skjermen måler 5,2 tommer over diagonalen og har full HD-oppløsning, kameraene er på 13Mp og 5Mp og batteriet 2680mAh. Bilder kan dessuten tas i RAW-format.

I tillegg finnes fingeravtrykkleser, NFC og støtte for Quick Charge 2.0 om du har en kompatibel lader. Ellers måler Robin 7mm i tykkelse, som også er blant de tynneste telefonene på markedet.

Ja, også kjører den Android, for ordens skyld.

 (Foto: NEXTBIT)

FRISKT PUST: Robin tilbyr 100GB lagringsplass i nettskyen som fungerer sømløst med resten av telefonen. (Foto: NEXTBIT)

Folkefinansieringsprosjekt

Nextbit nådde finanseringsmålet på 500.000 dollar ganske raskt, og det er fortsatt flere uker igjen av kampanjen. Kickstarter-brukere som vil backe prosjektet må ut med 349 dollar (cirka 2.900 kroner) for å få et eksemplar av telefonen når den er ferdig.

Som vanlig nevner vi at folkefinansering ikke betyr at du bestiller produktet, men at du er med på å finansiere utviklingen av det. Produktet kan bli annerledes enn skissert, sterkt forsinket eller i verste fall – ikke realisert i det hele tatt. Vår generelle anbefaling er derfor at du ikke bruker penger på folkefinansieringstjenester som du ikke har råd til å miste.

LES MER: Dette er Kickstarter

Skulle du være fristet, kan det være verdt å nevne at selskapet tar 65 dollar i frakt til Norge, som gir en totalpris på 414 dollar. Dermed havner totalprisen med moms på nærmere 5.000 kroner i følge Dinsides netthandelskalkulator.

Kilde for: Mobil – DinSide.no