Finans og økonomi

Nå kan det bli slutt på gratis Spotify-strømming

Dinside Ifølge Rolling Stone begynner de store plateselskapene, blant dem Sony Music og Warner Music, å tvile sterkere og sterkere på om gratisstrømming er en holdbar foretningsmodell.

Tror ikke på freemium-modell

Nå melder Fincial Times at Universal er blant dem som har ytret en tvilende holdning, og selskapet skal være svært interessert i å få slutt på gratisstrømming fra Spotify.

I dag tilbyr tjenesten ubegrenset reklamebasert gratisstrømming på datamaskinen, mens mobilutgaven holder en del begrensninger – her fungerer Spotify mer som en shufflebasert radiotjeneste.

Universal mener – til tross for at det er begrensninger på gratisutgaven – at Spotify kun bør tilby strømming gjennom å betale for tjenesten. I dag koster det 99 kroner for abonnementet som gir ubegrenset strømming.

Slik fjernstyrer du Spotify

Kontrakten som pressmiddel

Universal mener at å utelukke gratisstrømming vil føre til flere betalende brukere, noe som igjen de tror skal bidra mer inntekt for både Spotify og musikkbransjen.

Plateselskapets holdning til freemium-modellen har vært kjent en stund, og forrige måned uttalte blant annet sjefen for selskapet følgende til Re / Code:

– Reklamebasert on demand vil ikke kunne opprettholde hele økosystemet av produsenter og investorer, sa Group CEO Lucian Grainge ved Universal.

Spotify lanserer familieabonnement

Universal mener at dagens kontrakt med Spotify er langt i fra optimal, og gjør nå det de kan for å endre den.

Får de endret kontrakten slik de ønsker, kan det betyr slutten på gratisstrømming gjennom Spotify.

Hjelp av Apple

Forrige måned ble det også kjent at Apple kan bidra til å ta knekken på gratisstrømming. Med sin Beats-tjeneste har Apple lokket til seg platebransjen. Hvorfor? De skal ikke tilby gratis strømming, her skal det bare være en kort testperiode. Ønsker man å lytte mer må man betale, en tankegang platebransjen støtter langt på vei, ifølge Venture Beat.

Av: Øyvind Skogmo Hansen

Artikkelen er tidligere publisert på ITavisen, der du kan diskutere temaet videre.

Kilde for: Data – DinSide.no