Finans og økonomi

Nå kan du prøve Spartan

NY NETTLESER: I Windows 10 blir Internet Explorer faset ut til fordel for Spartan, som blant annet lar deg tegne på nettsider. (Foto: MICROSOFT)

NY NETTLESER: I Windows 10 blir Internet Explorer faset ut til fordel for Spartan, som blant annet lar deg tegne på nettsider. (Foto: MICROSOFT)

Dinside Microsoft har endelig fått på plass det som trolig er den mest omtalte og spennende nyheten i kommende Windows 10, nemlig nettleseren Spartan.

Spartan skal som kjent erstatte Internet Explorer, og i den nyeste preview-utgaven av OS-et, byggversjon 10049, er denne erstatningen gjennomført.

Nå er Spartan hovednettleser

Installerer du denne testutgaven av Windows 10, vil du oppdage at Spartan er valgt som hovednettleser.

Les også: Så kjapp er Microsofts nye nettleser, Spartan

Internet Explorer er fortsatt inkludert i denne testversjonen, men blir langt i fra markedsført noe særlig. Ikke så overraskende, vi vet jo fra før at Microsoft satser alle kortene på Spartan fremover.

Spartan består av en motor som er en modifisert utgave av IE-motoren Trident, og har blant annet et helt nytt grensesnitt.

Oppdatér nå

For å få tak i Spartan må du skaffe deg nyeste testutgaven, det gjør du enten ved å oppdatere din eksisterende utgave, eller registrere deg som en Windows Insider og laste ned siste testversjon av Windows 10.

Det aller meste skal fungere i denne versjonen av Spartan, men den har også noen foreløpige mangler. Nedlastingshåndteringen er fortsatt mangelfull, og utvidelsesfunksjonen er fortsatt under arbeid.

Saken er skrevet av Øyvind Skogmo Hansen og er publisert på itavisen.no, der du også kan diskutere saken videre.

Kilde for: Data – DinSide.no