Mobil

Nå kan Google oversette til norsk på direkten

Dinside I fjor kjøpte Google selskapet Quest Visual, som stod bak appen Word Lens.

Appen lot deg oversette tekst på direkten, bare ved å peke kameraet på den. Dermed kunne du enkelt lese skilt, menyer og andre ting på fremmede språk via kamerasøkeren på mobiltelefonen.

LES OGSÅ: 42 fine reiseapper

Senere har de bakt denne funksjonaliteten inn i sin oversettingsapp, Google Oversetter, eller Google Translate som kanskje ringer en større bjelle.

Norsk på direkten

I følge Techcrunch oppdaterer Google nå sin oversettingsapp. Tidligere støttet den nevnte funksjonen sju språk, men dette blir nå utvidet til 27 – deriblant også norsk.

Den komplette listen består da av engelsk, fransk, tysk, italiensk, portugisisk, russisk, spansk, bulgarsk, katalansk, kroatisk, tsjekkisk, dansk, nederlandsk, filippinsk, finsk, ungarsk, indonesisk, litausk, norsk, polsk, rumensk, slovakisk, svensk, tyrkisk og ukraninsk.

Har du fortsatt en ferietur til utlandet til gode i sommer, kan appen med andre ord være kjekk å installere på telefonen.

Til iPhone og Android

Nå skal det sies at vi foreløpig ikke har fått denne siste oppdateringen, som rulles ut på iOS- og Android-enheter fra og med i dag. Men den er sikkert rett rundt hjørnet.

Under ser du en video som demonsterer den imponerende hastigheten, der Google-appen oversetter teksten til den udødelige klassikeren La Bamba på direkten:

Kilde for: Mobil – DinSide.no