Mobil

– Note 5 har en designfeil

OOPS: Stylusen som følger med Galaxy Note 5, S Pen, kan enkelt settes i feil vei. Og da sitter den fast. (Foto: ANDROID POLICE/YOUTUBE)

OOPS: Stylusen som følger med Galaxy Note 5, S Pen, kan enkelt settes i feil vei. Og da sitter den fast. (Foto: ANDROID POLICE/YOUTUBE)

Dinside Mange ble skuffet da vi tidligere denne måneden kunne rapportere om at Note 5 ikke kommer til Norge.

Note-serien, med sin store skjerm og innebygde penn, har vært populær blant mer avanserte brukere, men av de to nye telefonene Samsung introduserte for et par uker siden, er det bare S6 Edge Plus som kommer til Norge.

TEST: Samsung Galaxy Note 4
TEST: Samsung Galaxy Note Edge

Pennen kan stikkes i feil vei

Nå ser det imidlertid ut til at Samsung har gjort en designblemme med sitt nye Note-flaggskip. Den nye pennen glir nemlig like lett inn i hullet sitt om du putter den i feil vei.

Det hadde for så vidt ikke vært noe farlig i seg selv, men som videoen fra Android Police under viser, setter pennen seg fullstendig fast når den puttes i feil vei.

Og ikke bare det – sensoren på innsiden kan også slutte å virke, slik at telefonen ikke lenger klarer å oppdage om pennen er inne eller ikke.

Det er dumt – en kjekk funksjon med Note 5 er nemlig at du kan tegne eller skrive på skjermen så fort pennen er dratt ut. Hvorvidt det påvirker annen funksjonalitet på telefonen skal vi ikke si for sikkert.

Se videoen

Under kan du se videoen Android Police har lagt ut. De har allerede gjort stuntet én gang slik at sensoren ikke virker når de starter testen (og det var visst veldig mye jobb å få den ut igjen), men etter denne demonstrasjonen klarte de faktisk ikke å få ut pennen etterpå i det hele tatt.

Og som de påpeker – det er nok ikke veldig mange som vil gjøre denne tabben, men det vil definitivt være noen; særlig om de lar barna leke med telefonen.

I videoen sammenligner de også med tilsvarende funksjon på Note Edge, der man umiddelbart skjønner at man er i ferd med å putte pennen i feil vei.

En liten kommentar fra oss til slutt – det ser ut til at bryteren for «Turn off pen detection» er aktivert i Android Police’ oppsett, så det kan være at det er derfor pennen ikke oppdages. Men at pennen sitter fast er uansett veldig reelt, som du ser.

Her finner du Dinsides mobiltester

Kilde for: Mobil – DinSide.no