Mobil

Ny iPhone 9. september

Dinside I går sendte Apple ut invitasjoner til lansering av nye produkter. Arrangementet går av stabelen 9. september, altså onsdag om halvannen uke.

September er tradisjonelt iPhone-lanseringsmåneden, og det er forventet at Apple lanserer minst to nye telefoner – iPhone 6s og 6s Plus.

Tidligere har det også versert rykter om en iPhone 6c-modell med 4″ skjerm (iPhone 6 og 6 Plus er henholdsvis 4,7 og 5,5 tommer), men i følge 9to5mac vil ikke den bli å finne på lanseringen.

«Hey Siri, give us a hint»

Tittelen på denne invitasjonen er som beskrevet over og peker på Siri. Det har lenge versert rykter om at Apple TV får en etterlengtet oppgradering i år, og at den nå vil selges med en ny fjernkontroll som også tar i mot stemmekommandoer, slik Android TV gjør.

Om du har en iPhone kan du be Siri om å gi deg et hint, så kommer det morsomheter relatert til lanseringen, som dette:

Får Force Touch

Ryktebørsen har som vanlig vært het de siste ukene før lansering. Det ser blant annet ut til at de nye iPhone-modellene vil få Force Touch-teknologien som brukes blant annet på Apple Watch og nye Macbook. Den gjør at telefonen i tillegg til å registrere berøring også registrerer hvor hardt du trykker, slik at man kan ha ulik funksjonalitet ved lett og hard berøring.

Ryktene skal også ha det til at kameraet har fått en oppgradering denne gangen, og at de for første gang på lenge får økt oppløsning – fra 8 til 12 megapiksler, samt støtte for video i 4K-oppløsning.

Ny iPad?

Det ryktes også om at Apple jobber med et nytt iPad-produkt, iPad Pro, med 12,9 tommers skjerm. Hvorvidt denne dukker opp på nevnte lansering er imidlertid uvisst.

Selskapet har booket et stort lokale med plass til 7.000 personer til dette arrangementet, så om de har enda flere overraskelser å dra opp av hatten gjenstår å se. Sannsynligvis får vi også mer informasjon om når Apple Watch vil bli å finne i norske butikkhyller, og lanseringen av iOS9 er også svært nært forestående.

Apple vil sende live fra pressekonferansen for alle som har et Mac- eller iOS-produkt og besøker lenka du nettopp passerte med Safari-nettleseren (eller via «Apple events»-appen på Apple TV).

Har du ikke det, skal vi uansett sørge for å holde deg løpende oppdatert den aktuelle kvelden.

Kilde for: Mobil – DinSide.no