Mobil

Nye Moto 360 kommer i tre varianter

Dinside Selv om den var særdeles pen, var et av ankepunktene våre mot den første Moto 360-smartklokka at den ble i største laget for oss med de aller tynneste håndleddene (kanskje særlig for damer).

Derfor er det gledelig at Motorola har lyttet til kritikken med andre generasjon Moto 360, som vil komme i både stor og liten utgave, for han og henne, på 46mm og 42mm.

Den dårlige nyheten er imidlertid at det kun er den største av dem som kommer til Norge i første omgang, får vi opplyst av Motorolas norske PR-rådgiver.

Den nye Moto 360 vil også komme i en egen sportsutgave. Heller ikke denne er det bestemt norsk tilgjengelighet på.

LES OGSÅ: Problemet med smartklokker

Design for både han og henne

ROSÉGULL: Den minste varianten av nye Moto 360 er myntet på kvinner.

Med nye herre- og dameutgaver av Moto 360 følger også ny design. Herreutgavene kommer med urkasser i sølv, svart og gull, mens dameutgaven kommer i sølv, gull og roségull. Utover forskjellig fargevalg fås herre- og dameutgavene også med ulik overflatebehandling. I tillegg fås dameutgaven med enda smalere klokkerem.

Skjermen til Moto 360 er fortsatt rund, og fremdeles ser den det ut til at den svarte stripen nederst, som vi irriterte oss over i første generasjon, fortsatt er til stede. Litt skuffende, men innmaten er oppgradert, slik at klokka bør være kjappere i bruk. Motorola hevder også at den største utgaven vil ha to dagers normal brukstid før den må lades.

LES OGSÅ: Nå kommer Tag Heuer med smartklokke

Skjermoppløsningen har for øvrig økt til 360×330 på den største varianten (1,56″), mens den minste varianten har fem piksler mindre i høyden (1,37″). Den forrige utgaven hadde 320×290, så dramatiske forskjeller er det ikke.

Klokkene har også svært tynne kanter – i følge Motorola dekker skjermen 71,7 prosent av det totale klokkearealet, mens tilsvarende tall for Apple Watch er 49,1 prosent.

Med de nye klokkene introduserer Motorola også det de kaller «live dials», som gjør at du kan skreddersy deler av urskivene med hva slags type innhold du vil vise, som også er mulig på Apple Watch.

Den store utgaven av nye Moto 360 vil få en veiledende pris på 3.500 kroner, og skal bli tilgjengelig i norske butikker i oktober.

MED GPS: Sport-utgaven av Moto 360 kommer med pulsmåler og GPS, samt en skjerm som skal være godt synlig også i sollys.

Moto 360 Sport

Det som skiller sportsutgaven av Moto 360 fra de vanlige klokkene, er at den er blant annet at den er utstyrt med innebygd GPS, slik at du kan ta den med på løpetur og logge treningsøkta uten å måtte ha med mobilen.

Dessuten får den innebygd pulsmåler, i likhet med Apple Watch og nylig lanserte Huawei Watch.

Den såkalte «Anylight»-skjermen på sportsutgaven er også verdt å nevne – i følge Motorola er det verdens første hybridskjerm som tilpasser seg lyset i omgivelsene, slik at den også skal være godt synlig i sterkt solskinn.

360 Sport kommer også med plastarmbånd og er IP67-sertifisert, som gjør at den tåler svette og regn, men som ikke kan brukes på svømmetur.

Pris og tilgjengelighet på denne er foreløpig ikke kjent.

LES OGSÅ: Nå får Android Wear støtte for iPhone

Kilde for: Mobil – DinSide.no