Finans og økonomi

Panasonics første Oled-TV bekreftet

Dinside Hittil har LG vært den eneste TV-produsenten som har klart å tilby Oled-TVer i store størrelser på markedet: Både flate og buede 55-tommere med vanlige HD-oppløsning har vært i butikken i over ett år, mens deres første 65-tommers Oled med 4K-oppløsning selges i butikken til 65 tusen kroner.

LGs 4K-modell er forøvrig en TV-modell vi har inne til test akkurat nå, og vi kan bekrefte at den er en skikkelig godbit.

Men nå får de altså konkurranse av den tidligere plasma-kongen Panasonic, og de legger ikke akkurat fingrene imellom.

– Du har Oled TV-er, og så har du Panasonic TX-65CZ950

IKKE BLANT DE SMALESTE. (Foto: PANASONIC)

IKKE BLANT DE SMALESTE. (Foto: PANASONIC)

Som du ser av modellnavnet er det altså snakk om en 65-tommer, og den vil naturlig nok ha 4K-oppløsning.

– Oled-teknologien er overlegen både plasma- og LED-teknologien, men det er først med vår avanserte bildebehandling at Oled-TV-ens fulle potensiale vil komme til sin rett, skryter Panasonic i dagens pressemelding.

TX-65CZ950 skal være utstyrt med en spesialversjon av Panasonics «4K Studio Master Prosessor», og er fintunet for å få fram det de selv hevder setter en helt ny standard. Ellers er det faktisk det svært gode sortnivået man får med Oled som har gitt selskapet størst utfordringer:

– Overgangene mellom det absolutte sortnivået, og de litt lysere partiene er ikke så lett å få til som man skulle tro, men her har vår erfaring med plasma gjort at vi får med oss detaljer selv i de mørkeste partiene, skryter Panasonic.

Ellers er målet med TV-en å vise filmene slik filmregisørene har ment at den skal se ut, og i denne runden har de derfor samarbeidet med Mike Sowa som blant annet har jobbet med Oblivion og Insurgent. Sowas innstillinger ligger forøvrig lagret i bildemodusen «True Cinema Picture».

THX-sertifisert og HDR-klar

TX-65CZ950 skal forøvrig være den første 4K Oled-modellen som har blitt THX-sertifisert, og er i tillegg HDR-klar.

HDR står for High Dynamic Range, som foreløpig er mest kjent fra fotoverdenen, der digital bildebehandling og flere eksponeringer øker detaljnivået i de lyseste og mørkeste scenene. På TV-fronten vil det i praksis bety at man skal utvide det dynamikkomådet TVen ellers er i stand til å vise.

Så langt er dette alt vi vet, prisene er foreløpig ikke klare og Panasonic har i tillegg kun sendt oss et eneste produktbilde. Vi er imidlertid på vei til IFA-messen selv, og vil naturlig nok oppdatere saken med vårt føsteinntrykk og ikke minst egne bilder.

LES OGSÅ: Hvorfor er den ene Sony-TVen 7.000 kroner dyrere enn den andre?

Kilde for: Data – DinSide.no