Finans og økonomi

Prizm spiller musikken du liker

Dinside I løpet av bare fire dager oppnådde skaperne av Prizm målet sitt på drøye 500.000 kroner via folkefinaniseringstjenesten Kickstarter.

Enheten det er snakk om er en pyramideformet musikkspiller, som kobles til stereoanlegget hjemme. På to av sidene har den knapper du kan bruke for å lære den hva du liker og ikke.

Spiller fra flere kilder

Prizm kommer på markedet allerede i høst og kan da spille musikk fra Deezer, Spotify og Soundcloud. Du trenger imidlertid ikke å bruke mobiltelefonen for å styre avspillingen – basert på hva du liker, når på døgnet det er, hvor mange som er til stede i rommet og lignende, vil Prizm fungere som en slags radiokanal.

Trykker du på hjerteknappen på enheten, legges sangen til i en spilleliste slik at du har den til senere, i tillegg til at den selvsagt lærer seg mer om din musikksmak. X-knappen brukes for å hoppe til neste sang, og holder du den inne vil sangen aldri bli spilt igjen.

LES OGSÅ: Rocki – trådløs musikk på den enkle måten

 (Foto: PRIZM)

BAKSIDEN: Du kan koble Prizm til anlegget ditt enten med vanlig lydkabel eller med optisk lydkabel. Enheten får strøm via Micro USB. (Foto: PRIZM)

Oppdager folk

TA STYRINGEN: Du kan bruke Prizm helt uten appen, men den gir deg muligheten til å overstyre musikkvalget.

I husstanden kan flere ha sin Prizm-profil. Er mor hjemme alene og trykker på avspillingsknappen vil musikk tilpasset henne bli spilt, men i øyeblikket far kommer hjem, oppdager Prizm at begge er hjemme (vi antar at dette skjer via Bluetooth/mobiltelefon) og tilpasser musikken deretter.

Mikrofoner i enheten fanger også opp støynivået, slik at Prizm kan skille mellom en romantisk fredagskveld for to eller et vorspiel med gutta.

Vi en app kan du også hjelpe til dersom musikken ikke helt passer med settingen slik at Prizm spiller riktig type musikk.

Under ser du en video som presenterer produktet:
[embedded content]

Lanseres i oktober

Produktet skal etter planen lanseres i oktober i år, og er tilgjengelig for forhåndsbestilling via selskapets nettsider.

Prislappen er $149 inkludert frakt, som skulle tilsi en pris på rundt 1500 kroner + fortollingsgebyr, i følge Dinsides netthandelskalkulator.

Kilde for: Data – DinSide.no