Mobil

Samsung Galaxy S6 Edge Plus annonsert

Dinside (London) I dag annonserer Samsung to nye telefoner i sin Galaxy-familie: Galaxy S6 Edge Plus og Galaxy Note 5.

Førsnevnte er i praksis en større utgave av Samsung Galaxy S6 Edge, som vi gav toppkarakter da vi testet den tidligere i år. Note 5 er naturligvis oppfølgeren til Note 4 og har nå fått en mer eksklusiv innpakning med glass på baksiden; dog på bekostning av minnekortstøtte.

Men. Note 5 kommer ikke til Norge.

Ifølge Samsung-representantene vi pratet med i London, er det nemlig kun i Nord-Amerika og enkelte asiatiske land Note 5 lanseres.

Ganske like

 (Foto: PÅL JOAKIM OLSEN)

MED PENN: Note 5 har fått glass på baksiden og en ny penn. (Foto: PÅL JOAKIM OLSEN)

Skjønt, Note 5 og S6 Edge Plus er to ganske like telefoner; i hvert fall på innsiden.

Note-versjonen skiller seg naturlig nok ut med en medfølgende penn, som klikker på plass mer elegant enn før. S6 Edge Plus har fortsatt buede skjermkanter som på S6 Edge – Note 5 er faktisk buet på baksiden.

Men de er like store. Og de har akkurat samme innmat.

Forsiktig oppgradering

S6 Edge Plus har ikke veldig mye ekstra å by på over forgjengeren. Som navnet tilsier er telefonen større – 5,7 tommer over diagonalen, kontra 5,1 tommer på S6 Edge. Under ser du telefonene side om side:

 (Foto: PÅL JOAKIM OLSEN)

STØRRE: S6 Edge Plus har 5,7 tommers skjerm, mot 5,1 tommer hos forgjengeren. (Foto: PÅL JOAKIM OLSEN)

Skjermoppløsningen er imidlertid den samme som før (2560×1440). Det samme gjelder tykkelsen (6,9mm), selv om Samsung hevder at telefonen nå bruker aluminium langs rammen som er 70 prosent sterkere og 30 prosent mer motstandsdyktig mot riper.

Den økte størrelsen har også gitt rom for et større batteri, og her kan Plus-utgaven skilte med 3000mAh kontra 2600mAh hos forgjengeren.

 (Foto: PÅL JOAKIM OLSEN)

GANSKE LIK: Det har ikke skjedd noen store endringer med Samsung Touchwiz-menyer i S6 Edge Plus. Ikonene har imidlertid forandret seg litt og minner nå om Symbian Belle. (Foto: PÅL JOAKIM OLSEN)

Prosessoren er den samme som på S6 – en åttekjernet Exynos-prosessor Samsung står bak selv. Arbeidsminnet har imidlertid økt fra 3GB til 4GB på Plus-utgaven. Når det gjelder internminne kommer telefonen i 32GB og 64GB-versjoner, men ikke i 128GB-versjon slik tilfellet er for S6 Edge. Telefonen har fortsatt ikke minnekortstøtte.

Flere edge-funksjoner

 (Foto: PÅL JOAKIM OLSEN)

LIVE BROADCAST: Nå kan du direktestrømme til YouTube fra Samsungs kameraapp. (Foto: PÅL JOAKIM OLSEN)

Det var ikke akkurat flust med funksjoner på kanten av skjermen da vi testet S6 Edge, og det er det fortsatt ikke med Plus-utgaven.

Nytt er imidlertid at du også kan ha snarveier til apper på kanten og ikke bare til favorittkontaktene dine. Sveiper du en ekstra gang på kanten, bytter du mellom kontakter og apper, altså litt a la slik det fungerer på Note Edge.

Denne muligheten vil også komme til S6 Edge via en programvareoppdatering.

En annen funksjon som er ny, er at du nå kan nå direktestrømmen til YouTube fra den vanlige kamera-appen. Dette fikk vi demonstrert og så ut til å fungere smertefritt. Kameraet er for øvrig identisk med det vi finner i S6 Edge; altså et svært godt kamera.

Lader raskere trådløst

 (Foto: PÅL JOAKIM OLSEN)

NY TRÅDLØS LADER: Legger du S6 Edge Plus oppå denne, går den fra 0-100 prosent på to timer blank. (Foto: PÅL JOAKIM OLSEN)

Gledelig med Plus-versjonen er at telefonen lader raskere når du bruker en trådløs lader. Her hevder Samsung at man kommer fra 0-100 på to timer blank, og 1t30m om man bruker den medfølgende hurtigladeren (med tråd).

Den raskere trådløse ladingen krever imidlertid at man kjøper en ny Samsung-lader som er kraftigere, men som også er kompatibel med forgjengeren.

Nytt tilbehør

Ved siden av en kraftigere trådløs lader, viste Samsung også frem noe nytt tilbehør, blant annet et utvalg bling-bling-deksler og en ny nødlader med samme form som Edge-modellene.

Kanskje mest spennende var et fysisk tastatur du kan klikke på plass nederst på skjermen. Telefonen oppdager dette og viser derfor ikke noe skjerminnhold under dette tastaturet.

 (Foto: PÅL JOAKIM OLSEN)

FYSISKE KNAPPER: Ett av tilbehørene Samsung viste frem er et fysisk tastatur. (Foto: PÅL JOAKIM OLSEN)

Dog er det heller tvilsomt om det kommer i en egen nordisk versjon med «våre» bokstaver. Man kunne skrive disse bokstavene ved å holde a eller o inne og deretter velge på skjermen, men da går det brått tregere å skrive.

Galaxy S6 Edge Plus kommer i salg i begynnelsen av september, og de norske prisene er 8.990 for 64GB-versjonen, og 7.990 for 32 GB-versjonen.

Samsung Pay lanseres

På pressevisningen i London fikk vi også en demonstrasjon av Samsung Pay. Denne løsningen er kompatibel både med NFC-terminaler og også kortterminaler som leser kredittkortenes magnetstripe, såkalt MST-terminaler.

Løsningen fungerer ved at du legger inn kredittkort på telefonen (selve kredittkortinformasjonen lagres ikke på telefonen; kun en såkalt token), og et sveip fra bunnen av skjermen (også når skjermen er slukket) lar deg så velge mellom kredittkortene du har lagt inn.

Når du har funnet ønsket betalingsmiddel, bekrefter du med en skanning av fingeravtrykket, for så å holde telefonen inntil betalingsterminalen.

Løsningen lanseres først i Korea og USA og vil deretter finne veien til Europa og Kina.

Reiseomkostningene til denne reportasjen er dekket av produsenten. Les mer her

Kilde for: Mobil – DinSide.no