Mobil

Se, de flyter!

Dinside Som kjent kjøpte Apple Beats by Dr. Dre for tre milliarder dollar (om lag 25 milliarder norske kroner) i fjor. Den tidligere samarbeidspartneren, kabel-, hodetelefon- og utstyrsprodusenten Monster, var trolig ikke spesielt glad for det, selv om samarbeidet ble avsluttet allerede i 2012.

Sjefs-monsteret Noel Lee vil i hvert fall ikke snakke om saken når han møter pressen under IFA-messa i Berlin.

SJEFS-MONSTERET Noel Lee lver godt av kabler, tilleggsutstyr og hodetelefoner, selv om han ikke lenger har avtale med Dr. Dre. (Foto: TORE NESET)

SJEFS-MONSTERET Noel Lee lver godt av kabler, tilleggsutstyr og hodetelefoner, selv om han ikke lenger har avtale med Dr. Dre. (Foto: TORE NESET)

– Den som stiller spørsmål om dette, blir kastet rett ut, sier han uten nevneverdig glimt i øyet.

LES OGSÅ: Norske Knut lager kabler i superklassen

Selfie-mobildeksel som veggpryd

Så det lar vi ligge. Monster lever fremdeles, og kan by på en rekke morsomme produkter på årets store elektronikk-jippo i Berlin.

Ikke alle er like vellykkede, kanskje. For når Monsterets medhjelper skal demonstrere det nye mobildekselet Selfiecase, går det galt.

OJSANN! Selfie-dekselet satt visst ikke så godt likevel…

Ideen er at dekselet festes til veggen, slik at du får en bedre vinkel for mobilkameraet når du tar bilder av deg selv og vennene dine.

Problemet er bare at det ikke ser ut til å sitte så veldig godt. For hjelpe-monsteret gikk det i hvert fall galt da dekselet skulle festes på en TV-skjerm. Det datt rett og slett ned etter et par minutter.

LES OGSÅ: Kan denne erstatte HDMI-kabelen?

Erstatter badeanda i badekaret

Da er kanskje en Bluetooth-høyttaler som flyter en bedre idé. Ved hjelp av batteriet skaper høyttaleren en luftstrøm som gjør at den holder seg flytende. Og den kommer opp igjen når du dytter den ned i vannet.

Vanntette dusj- og baderomshøyttalere er det jo ingen mangel på. Men det er første gang vi ser en Bluetooth-høyttaler som faktisk kan erstatte «gakk-gakken» i badekaret.

Men Monster er ikke bare innovative produkter og gode ideer. Merkevaren handler også om mote.

LES OGSÅ: Er det noe magisk med dyre kabler?

Fotballstjerne på laget

De har ikke Dr. Dre (uff, der kom det igjen) lenger, men den portugisiske fotball-superstjernen Cristiano Ronaldo er neppe noen dårlig erstatning.

STJERNE-DUO: DJ-paret Club Bandits er kanskje en god erstatning for Dr. Dre? (Foto: TORE NESET)

STJERNE-DUO: DJ-paret Club Bandits er kanskje en god erstatning for Dr. Dre? (Foto: TORE NESET)

Noel Lee kan fortelle om millioner av sidevisninger, re-tweets og Facebook-likes – alt sammen et pluss for Monster og deres, etter eget utsagn, fantastiske hodetelefoner, som Ronaldo neppe bruker helt uten betaling.

LES OGSÅ: Betaler du for lyd du ikke hører?

Fortsatt kabler

 (Foto: MONSTER)

STARTEN: Kabler som påstås å gi bedre lyd er fortsatt et viktig Monster-produkt. (Foto: MONSTER)

Esset fra Real Madrid var dessverre ikke tilstede, men det var derimot DJ-duoen Club Bandits. Det var lite stjerne-fakter over dem, der de vandret rundt i lokalet helt uten sikkerhetsvakter og uten å bli plaget av en eneste autografjeger.

Kablene, som startet Monster-eventyret i 1979, var det mindre snakk om. Men Lee kunne fortelle at de vil legge vekt på strømrenseprodukter framover, og utstillingen deres vitnet også om at gjeve og (fortsatt etter Monsters eget utsagn) vellydende kabler, plugger og stikkontakter er en viktig del av sortimentet.

Kilde for: Mobil – DinSide.no