Finans og økonomi

Se Facebook-videoer mens du skroller videre

NY KNAPP: I webversjonen av Facebook kan du nå trykke på denne knappen for å spille av videoen i et eget vindu slik at du kan skrolle videre. (Foto: PÅL JOAKIM OLSEN)

NY KNAPP: I webversjonen av Facebook kan du nå trykke på denne knappen for å spille av videoen i et eget vindu slik at du kan skrolle videre. (Foto: PÅL JOAKIM OLSEN)

Dinside Vi ser stadig mer video på nett, og også i Facebook-feeden satses det mer på video enn tidligere.

For et drøyt år siden begynte nettstedet med automatisk avspilling av videoer i nyhetsstrømmen. Riktignok uten lyd – inntil du trykker på videoen.

LES OGSÅ: Slik slår du av automatisk video på Facebook

Nå kan du skrolle videre

Videoer som vises i desktop-utgaven av Facebook har nå fått en ny knapp. Den gjør at du kan «poppe» ut videoen i et eget vindu som blir liggende over resten av siden.

SKROLL VIDERE: Videoen vises i et eget vindu som kan flyttes rundt på siden, og som blir liggende der uavhengig av om du skroller videre.

Dermed kan du fritt skrolle videre mens du fortsatt ser videoen i et eget vindu. Du kan ta tak i vinduet og flytte det rundt på skjermen, og videoen fortsetter å spille til du lukker videovinduet eller klikker deg inn på en ny nettside. Fra vinduet kan du også like og dele videoen videre.

Du får imidlertid ingen mulighet til å endre størrelsen på videoen, noe som burde være mulig, siden vinduet er ganske lite i våre øyne.

Bare på web

Funksjonen rulles ut i disse dager og er muligens ikke tilgjengelig for alle ennå. Vi har heller ikke klart å finne den i Facebooks mobilapper for iPhone og Android – YouTube for Android har for øvrig hatt tilsvarende funksjon i snart to år.

LES OGSÅ: Her er Facebooks nye bildeapp

Kilde for: Data – DinSide.no