Finans og økonomi

Slick – GoPro-eiernes nye bestevenn?

Dinside GoPro har nærmest blitt synonymt med actionkameraer og kom fra ingensteds for noen år tilbake. I 2013 omsatte selskapet for nesten én millard dollar, og også i Norge har salget av GoPro-kameraer vært svært godt.

Tidligere i sommer lanserte selskapet en splitter ny modell, GoPro HERO4 Session, som er 50 prosent mindre og 40 prosent lettere enn de øvrige HERO4-modellene.

Mangler spesielt én ting

Er det én ting GoPro-kameraene mangler, så er det skikkelig stablisering av bildet. Det finnes utallige tilbehør som gjør at man kan koble kameraet til hjelmen, sykkelstyret og andre ting, men resultatet kan ofte bli en video som oppleves hakkete, og som det blir litt slitsomt å se på i ettertid.

Det ønsker skaperne blant Slick å gjøre noe med. Derfor har de nå satt i gang et prosjekt hos folkefinanseringstjenesten Indiegogo for å gi GoPro-eiere et tilbehør som virker å fungere svært godt.

Motorisert og vanntett

Slick er en motorisert stabiliseringsenhet som kan festes til vanlig GoPro-tilbehør, og som du derfor kan montere «i mellom» festet og kameraet; det være seg på hjelmen eller på en drone.

Enheten sørger da for å stabilisere kameraet i tre akser, og dette gjøres via innebygde motorer. Det gjør selvsagt at også Slick krever strøm, og i følge kampanjesiden skal enheten klare to timer på én batteriladning, der batteriet også er utskiftbart om du har behov for mer.

Til tross for motorer er imidlertid Slick også vanntett, slik GoPro-kameraet er om det er plassert i undervannshuset. Dermed kan du også bruke det i forbindelse med rafting, surfing og andre våte aktiviteter. Slick kan monteres på både Hero 3, Hero 3+, Hero 4 og Hero 4 session-kameraer.

Under ser du en video som presenterer produktet, der du også kan se sammenligning av video tatt med og uten Slick:

Folkefinansering

Hvis alt går etter planen, lanseres produktet i mars 2016. Slick er et såkalt folkefinanseringsprosjekt, som betyr at du kan bli med på å støtte utviklingen av produktet og dermed få ett av de første eksemplarene når (og om) produktet er ferdigstilt.

Slike prosjekter har alltid en risiko i forhold til forsinkelser, at produktet ikke blir helt som antydet eller at det ikke blir noe i det hele tatt.

Via kampanjesiden kan du støtte prosjektet, der du i skrivende stund må ut med 209 dollar, eller drøye 1700 norske kroner, pluss frakt, moms og fortollingsgebyr for å bli blant de første som får produktet. Selskapet har allerede sikret seg over én million kroner til prosjektet sitt i løpet av tre dager.

Se flere smarte produkter som finanseries av folket

Kilde for: Data – DinSide.no