Mobil

Slik er nye LG G4 i skinn

Dinside Lei av mobiler i plast eller metall? Da vil du kanskje la deg friste av LGs nye skinnmobil.

Jepp, du leste riktig. Årets toppmodell fra LG er nemlig kledd i ekte skinn på baksiden.

For at den skal skille seg ut fra mengden og for at den skal være mer behagelig å holde, ifølge LG.

Den ser definitivt ikke ut som alle andre, selv om vi ikke synes skinnet var så mykt og godt som vi hadde forventet da vi fikk en sniktitt på telefonen ved tirsdagens presselansering i London.

Hvis det er som med ordentlig skinn ellers, må det kanskje litt slitasje og bruk til.

LES OGSÅ: Her er Huaweis nye toppmodeller: P8 og P8 Max

Kommer også i plast

Skinnutgaven finnes seks forskjellige fargevarianter, brun, svart, rød, blå eller beige, men kun de tre første vil bli tilgjengelige i Norge.

Er du ikke av den lærelskende typen, fortvil ikke. LG tilbyr G4 i plast som er laget for å ligne på metall. Denne kommer i hvit, grå eller gull.

Telefonen har den samme kurvede designen med knapper på baksiden som forgjengeren, G3, men den er en anelse tykkere og lengre. Vi synes likevel den ligger godt i hånden, og til å ha en 5,5-tommer stor skjerm, er den ganske kompakt.

NY OG GAMMEL: G4 og G3 side om side. Formfaktoren er ganske lik, men materialvalget er vesentlig annerledes. (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

NY OG GAMMEL: G4 og G3 side om side. Formfaktoren er ganske lik, men materialvalget er vesentlig annerledes. (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

 (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

SLAPP AV, DENNE FØLGER IKKE MED: Låseanordningen som holdt fast demotelefonene er blant de største vi noensinne har vært borti. (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

Bedre skjerm

LG hadde ikke mange overraskelser på lur da de lanserte G4 på et pressemøte i London tirsdag kveld. Det meste var allerede lekket på forhånd.

Skjermen på 5,5-tommer har en en oppløsning på 2560 x 1440 piksler. Sylskarpt, med andre ord. LG har imidlertid gjort forbedringer til skjermen som gir blant annet mer autentisk fargegjengivelse og bedre lysstyrke og kontrast.

Den så veldig bra ut fra det vi kunne se, med farger som nærmest popper ut av skjermen.

 (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

(Foto: KIRSTI ØSTVANG)

Lyssterkt kamera

Kameraet har også fått en solid oppgradering. Den viktigste forbedringen er et enda med lyssterkt objektiv med en blenderåpning på f/1,8, mot f/2,4 hos forgjengeren.

Det gjør det til det mest lyssterke mobilkameraet på markedet, riktignok med knapp margin foran Samsungs f/1,9 i de nye S6-telefonene.

Med forbedret optisk bildestabilisering bør den nye LG-toppmodellen gjøre en god jobb med å ta bilder i mørkere lysforhold, men vi må selvsagt komme tilbake til hvordan den står seg mot konkurrentene.

Bildene vi tok i det dårlig belyste demorommet ble imidlertid skarpe og fine (sjekk ut et lite bildegalleri lenger ned).

 (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

HVILKEN ER BEST? LG ville vise hvor mye bedre bilder G4 tok i mørke omgivelser enn S6 og iPhone 6. Forskjellene kommer nok ikke så godt ut på bildet her som i virkeligheten. (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

LG frir også til de mer proffe fotografene blant oss ved å åpne for manuelle innstillinger hvor du kan justere blant annet hvitbalanse og lukkertid, og du har også muligheten til å lagre bilder i RAW-format.

 (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

(Foto: KIRSTI ØSTVANG)

Frontkameraet er på 8 megapiksler, og LG lover selvsagt det skal være supert til selfies. Under kan du se noen bilder vi tok med begge kameraene.

LES OGSÅ: – S6 Edge har det beste kameraet

Tilbyr det Samsung mangler

Under presentasjonen av den nye toppmodellen gjorde LG et poeng ut av at G4 kommer med flere egenskaper som konkurrentene ikke har, som støtte for minnekort og utskiftbart batteri.

Det var et åpenbart stikk til Samsung, som har fjernet dette i sin nye toppmodell, Galaxy S6.

LES OGSÅ: Derfor har ikke Galaxy S6 minnekortstøtte

LG G4 støtter på sin side ikke trådløs lading som Galaxy S6, og den har heller ingen fingeravtrykksleser innebygd, så kritikken er kanskje ikke helt på sin plass.

Batterikapasiteten til G4 er for øvrig på 3.000mAh, og den har en Snapdragon 808-prosessor og 3GB RAM. Den innebygde lagringsplassen er på 32GB.

Pris og lanseringsdato

Ifølge LG skal den nye toppmodellen komme i norske butikker før sommeren, men nøyaktig lanseringsdato og pris er uklart på nåværende tidspunkt.

Reiseomkostningene til denne reportasjen er dekket av produsenten. Les mer her

Kilde for: Mobil – DinSide.no