Finans og økonomi

Smart hjemmekino fra LG

Dinside Det er ingen overdrivelse å si at hjemmekinoprojektoren for lengst har tapt kampen mot de store flate TV-ene, men under årets IFA-messe i Berlin fikk vi se produktet som igjen fikk oss til å ønske oss storskjerm på veggen på mørke høstkvelder.

Produktet vi snakker om har fått navnet MiniBeam PF1000U, og er en helt ny LED full HD-hjemmekinoprojektor fra LG. Den er imidlerid mye mer enn det, i praksis er den en fullverdig smartTV med innebygd mottaker for digitalt bakkenett og kabelnett (DVB-T og C).

Det betyr at du får tilgang til vanlige TV-sendinger, i tillegg til Netflix, YouTube, Spotify, Facebook og en rekke andre tjenester på Internett, direkte i projektoren.

 (Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS.)

LITEN: Projektoren tar liten plass og kan enkelt puttes i en skuff når den ikke er i bruk. (Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS.)

Masse ekstrafunksjonalitet

I tillegg har den støtte for avspilling av lyd- og videofiler, enten via USB eller fra hjemmenettet ditt (DLNA). Du kan også koble mobiler, nettbrett og PC-er til den trådløst via WiDi og Miracast, hvis du da ikke vil benytte en av de to HDMI-inngangene.

Lyd får du enten fra de interne høyttalerne, eller du kan koble til eksterne høyttalere med kabel eller trådløst via Bluetooth.

Storskjerm som tar minimal plass

Det mest geniale er imidlertid at PF1000U kan projisere et 100 tommer stort bilde på veggen fra en avstand på kun 38 cm, eller 60 tommer fra kun 11 cm. Projektoren er i seg selv så liten at den enkelt kan puttes i en skuff når den ikke er i bruk. Støynivået er også svært lavt, siden varmeutviklingen fra LED-lampen er minimal.

Dette er derfor definitivt en smart løsning for deg som synes en stor TV tar for mye plass og fokus i en liten stue.

 (Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS)

Plasserer du den 11 cm fra veggen, får du et 60 tommer stort bilde. På grunn av at lyset blir mer konsentrert, blir kontrastene bedre. Det vil gi et bedre bilde dersom det er lyst i rommet. (Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS)

Levetid intet tema lenger

LG lover at LED-lampen i PF1000U skal vare i inntil 30.000 timer. Kort levetid på dyre projektorlamper er med andre ord noe som hører fortiden til. Lysstyrken er oppgitt til 1000lm.

Projektoren dukker opp i butikkene i oktober, og prisen vil ligge veiledende på 1.299 euro, får vi opplyst fra LGs representant på standen. Det tilsvarer i underkant av 12.000 norske kroner med dagens høye eurokurs.

Flere ferske saker fra IFA 2015

Kilde for: Data – DinSide.no