Mobil

SmartHalo gjør sykkelen smart

Dinside Det finnes mange stativfester og annet som gjør at du kan montere mobiltelefonen på sykkelstyret, slik at du kan bruke GPS-funksjonalitet, treningsapper og annet mens du tråkker av gårde.

SmartHalo, derimot, lar deg ha mobiltelefonen trygt i lomma. Allikevel kan du få beskjed om å svinge via det ringformede LED-lyset, du blir gjort oppmerksom på varsler på telefonen din, og enheten har i tillegg automatisk loggføring av sykkelturer, slik at du slipper å dra frem telefonen for å starte og stoppe.

Produktet er nettopp lansert på folkefinansieringstjenesten Kickstarter, med forventet leveranse i mai 2016 om alt går etter planen.

LES OGSÅ: – Derfor bruker jeg damesykkel

 (Foto: CYCLELABS)

ENKELT: Lysdiodene på SmartHalo viser deg hvordan du skal svinge om du bruker GPS-funksjonen. (Foto: CYCLELABS)

Lyser i mørket

En annen kjekk funksjon er at enheten har innebygd frontlykt som automatisk tennes når det er mørkt ute. Og beveger sykkelen på seg når den ikke har kontakt med telefonen din, antar SmartHalo at noen prøver å stjele den, slik at den starter alarmlyden.

Kjekt er det også at skaperne har tenkt det lille skrittet ekstra – er du tom for strøm på telefonen, kan du uansett prikke en opplåsningskode som deaktiverer alarmen.

Tre ukers batteritid

Skaperne oppgir tre ukers batteritid ved normal bruk, hvorpå du må låse den ut av festet sitt for å lade den med en vanlig micro USB-kabel. I følge promo-videoen er hver nøkkel unik, slik at det ikke er bare-bare å stjele enheten.

SmartHalo skal også tåle både regn, søle og snø og kan sitte på sykkelen hele tiden. Sykkelturene kan man se i appen etterpå, der SmartHalo logger tid, distsanse, hastighet, høyde, kaloriforbrenning og selvsagt hvor man har syklet.

 (Foto: CYCLELABS)

APP: Via den medfølgende appen kan du gå sykkelturen i sømmene. (Foto: CYCLELABS)

Appen blir for øvrig tilgjengelig for iOS og Android, men kan dukke opp på andre plattformer om skaperne blir trakassert nok, som de humoristisk formulerer det.

Videoen under presenterer hvordan SmartHalo fungerer:

Folkefinansering

Som vanlig gjør vi oppmerksom på at SmartHalo er et folkefinansieringsprosjekt. Det betyr at skaperne trenger folk som er villig til å investere i prosjektet for å kunne realisere det, og de som støtter prosjektet med nok penger vil da få en enhet tilsendt når den er ferdig.

Risikoen er selvsagt at produktet ikke blir helt som forespeilet, at det blir forsinket eller i verste fall: at det ikke blir noe av i det hele tatt.

LES OGSÅ: Våre Kickstarter-erfaringer

Er du villig til å ta den risikoen, må du i skrivende stund ut med 131 kanadiske dollar (drøye 800 kroner) for å «forhåndsbestille» ett eksemplar. Vi finner dog ingen informasjon om fraktkostnader til Norge på Kickstarter-siden.

Bare på én dag har skaperne allerede nådd målet på 415.000 kroner, og med en kampanjeperiode på 30 dager ser det ut til at SmartHalo allerede kan bli en suksess.

LES OGSÅ: Slik gjør du sykkelen din til en el-sykkel

Kilde for: Mobil – DinSide.no