Mobil

Smartlampen som finner mobilen din

Dinside Hjemmene våre blir stadig smartere. Det er en økende trend med produkter som gjør det mulig å styre lys og varme – eller låse opp inngangsdøren – fra mobilen.

Pretty Smart Lamp er nyeste tilskudd i sjangeren.

LES OGSÅ: Smarthjem i kraftig vekst

For rotekopper

Som navnet antyder er det en ganske smart lampe. Ikke bare kan lyse opp et rom, som seg hør og bør, men den kan også hjelpe deg å finne mobilen din om du har rotet den vekk.

Et dobbelttrykk på selve lampen, og så vil telefonen blinke med blitsen og ringe, slik at du både ser og hører den. Det er riktignok ikke alt Pretty Smart Lamp kan gjøre.

LES OGSÅ: Hengelåsen du åpner med mobilen

Lysvarsling

 (Foto: PRETTY SMART HOMES)

FORSKJELLIGE FARGER: Du kan bestemme nøyaktig hva slags farge lyset skal være, både til vanlig og ved innkommende varsler. (Foto: PRETTY SMART HOMES)

Som Philips Hue-lyspærene, kan den også gi deg lysvarsler ved innkommende SMS-er, Facebook-meldinger og den slags. Du kan programmere ulike farger og sekvenser til de ulike varslene.

Du kan til og med avvise et varsel, for eksempel en innkommende anrop, ved å trykke på den én gang.

Den har i tillegg en lyssensor som kan registrere lysstyrken i omgivelsene rundt og tilpasse sin egen lysstyrke deretter.

På kveldstid kan den redusere blått lys for å hjelpe deg å sove bedre, akkurat som dette programmet gjør på dataskjermen.

 (Foto: PRETTY SMART HOMES)

FORSKJELLIG DESIGN: Pretty Smart Lamp kommer i flere ulike varianter. Den midterste laserkuttede varianten er også den billigste. (Foto: PRETTY SMART HOMES)

LES OGSÅ: «Ballen» som gir deg bedre søvn

Justerer temperaturen

STYRING VIA APP: Med Yonomi-appen kan du ta fyll styring over dingsene i hjemmet. (Foto: PRETTY SMART HOMES)

STYRING VIA APP: Med Yonomi-appen kan du ta fyll styring over dingsene i hjemmet. (Foto: PRETTY SMART HOMES)

Det kanskje mest interessante med Pretty Smart Lamp er imidlertid at den kan snakke sammen med andre smarte dingser du har rundt omkring i hjemmet.

Utviklerne har gått sammen med Yonomi, et selskap som har laget en gratis app som kobler sammen internettilkoblede enheter.

For eksempel har Pretty Smart Lamp innebygd sensor for å måle temperatur og kan kommunisere med ditt smarte termostat – slik at du får nøyaktig den temperaturen du ønsker der du ønsker det.

Eller når du våkner opp om morgenen – da kan Pretty Smart Lamp skru seg på automatisk, og så vil du få servert værvarselet via Sonos-høyttalerne dine.

Se Pretty Smart Lamp i aksjon i videoen under:

LES OGSÅ: Du skal bli din nye fastlege

Kickstarter-prosjekt

Pretty Smart Lamp er, som så ofte er tilfellet med smarthjem-produkter, et Kickstarter-prosjekt. Målet var å samle inn 10.000 dollar, men de har allerede samlet inn over det dobbelte med 12 dager igjen idet denne artikkelen ble skrevet.

For 66 dollar, cirka 500 kroner, får du en av de laserutskårede lampevariantene, som vil ha en vanlig utsalgspris etter kampanjen på 135 dollar, rundt 1.000 kroner.

Den steinformede utgaven koster fra 119 dollar, cirka 900 kroner på Kickstarter. Utsalgsprisen på denne blir 240 dollar, rundt 1.800 kroner.

De første lampene vil sendes ut i august.

Mer informasjon finner du på Pretty Smart Lamps Kickstarter-side.

LES OGSÅ: Folkefinansiering – penger ut av vinduet?

Folkefinansiering

Å delta på crowdfunding innebærer alltid en risiko, så ikke betal mer penger enn du har råd til å miste:

Hele systemet er basert på tillit. Som bidragsyter må du altså stole på at gründerne/opphavsmennene holder det de lover og ikke seiler under falskt flagg.

Selv om innsamlingsmålet nås og prosjektet settes i gang, er det fortsatt ikke sikkert at du får det ferdige produktet. Husk at nettsidene som viser fram tjenestene/prosjektene alltid tar forbehold om at også de kan bli lurt av svindlere. Risikoen er altså din.

Selv om produktet blir realisert, og du faktisk får det, er det ikke sikkert at det virker slik det skal: Det kan for eksempel være defekt, mangle funksjoner eller ha en svakere materialkvalitet enn lovet. Sjansen for å få penger tilbake om dette skulle skje er minimal.

Kilde for: Mobil – DinSide.no