Finans og økonomi

Snart kommer taco-emojien

Dinside Gode nyheter for deg som ikke synes det er nok emojier å velge mellom, snart utvides repertoaret, melder The Telegraph.

LES OGSÅ: Slik skrur du av autokorrektur

Rett rundt hjørnet

I løpet av sommeren slippes versjon 8 av den såkalte Unicode-standarden, som sørger for at tegn og ikoner vises likt på alle enheter.

I tillegg til at Unicode 8.0 oppdaterer eksisterende ikoner med flere hudfarger og introduserer den i tillegg et drøss med nye, deriblant taco, popcorn, nerd og enhjørning.

Flere teknologiselskaper har allerede begynt å oppdatere sine tastaturer med deler av de nye endringene, men oppdateringen er ikke helt ferdig før i neste måned.

 (Foto: UNICODE CONSORTIUM)

ENDELIG KOMMER DEN: Å chatte om hva man skal ha til middag på fredagen blir snart mye enklere. (Foto: UNICODE CONSORTIUM)

Det kan også hende noen av de eksisterende ikonene til Apple, Google og Microsoft vil forandre seg innen den tid.

Ifølge The Next Web har Unicode Consortium, organisasjonen som definerer standarden, kommet med et ønske om at selskapene gjør det mer tydelig hvilken betydning de ulike emojiene har.

For eksempel er det mange som bruker 🙏, som indikerer at man ber, som «high-five»-symbol.

LES OGSÅ: Nå har SwiftKey blitt gratis

Ny oppdatering til neste år

Nå har Unicode-konsortiet, organisasjonen som bestemmer hvilke tegn og emojier som kan brukes på dingsene våre, offentliggjort en liste over 38 nye emojier som vil innføres til neste år.

 (Foto: UNICODE CONSORTIUM/KIRSTI ØSTVANG)

NESTE ÅRS KANDIDATER: Her er de 38 utvalgte. (Foto: UNICODE CONSORTIUM/KIRSTI ØSTVANG)

Noen er valgt på bakgrunn av etterspørsel, mens andre fyller inn hull i det eksisterende utvalget, ifølge Unicode-konsortiet.

Hvis alt går etter planen vil Unicode 9.0 blant annet gi oss ikoner som bacon, agurk, to klinkende champagneglass, selfiearm, klovn og en dansende mann ikke helt ulik John Travolta i Saturday Night Fever.

Disse er for ordens skyld kun forslag, så det kan komme endringer innen endelig godkjenning av Unicode 9.0 om drøye ett års tid.

LES OGSÅ: Nå kjenner Google igjen håndskriften din

Er ikke bare emojier tull?

De siste årene har emojier og smilefjes blir stadig mer sosialt akseptert. Mange opplever det som en mer effektiv måte å kommunisere på, ikke minst når det gjelder å uttrykke følelser.

Hvorfor skrive at noe «er dritt», når du kan bruke en 💩?

Ifølge The Telegraph ble emojier nylig kåret til det raskest voksende språket i Storbritannia.

I 2013 ble ordet emoji innlemmet i Oxford English Dictionary.

Skjønner du fortsatt ikke greia? Les hvordan Joanna Stern i Wall Street Journal lærte seg å elske å bruke dem.

LES OGSÅ: Slik får du smilefjes på iPhone

Kilde for: Data – DinSide.no