Mobil

Solbrillene som justerer seg selv

Dinside Der er juni, og selv om sommeren ikke har vært den varmeste til nå, har mange funnet frem solbrillene.

Svenskene bak «Skugga» har ambisjoner om å gjøre solbriller mye smartere. Nå ber de om én million kroner via folkefinansieringstjenesten Kickstarter for å realisere sitt smarte produkt.

Justerer seg selv

Skugga er solbriller som kan justere hvor mørke de er selv. De har en innebygd lysmåler som registrerer lyset i omgivelsene, hvorpå graden av mørkhet da automatisk justeres til å passe på best mulig måte.

Eksempelvis vil de automatisk bli lysere når du kjører inn i en tunnel, mens du i løpet av millisekunder vil få en mørk solbrille når du kjører ut av den samme tunnelen. Uansett hvor mørke de er, lover de å blokkere 100 prosent av UVA- og UVB-stråler.

Alternativt kan du regulere dette via en tilhørende app, der du også kan lagre favorittinnstillinger som du kan hente frem ved å bikke litt på den ene brillestanga.

 (Foto: SKUGGA)

LADER: Skugga-brillene har ikke en egen ladeport, men lades via en magnetisk klemme rundt den ene brillestanga. Selskapet håper også å støtte Qi-standarden slik at de kan lades trådløst. (Foto: SKUGGA)

Lader magnetisk

Løsningen innebærer også en magnetisk lademekanisme – i form av en USB-kabel du kan klipse rundt den ene brillestanga. Skaperne jobber også med å få brillen til å støtte Qi-standarden, slik at du kan lade brillene ved å legge dem på en trådløs lader som følger den samme standarden; for eksempel de nye møblene fra IKEA.

LES MER: Vi tester IKEAs trådløse ladeløsning

Selskapet sikter på at batteriet vil holde i cirka åtte timer dersom de automatisk justerer seg selv, og tolv timer om du heller velger å sette graden av mørkhet manuelt via appen. Å lade opp brillene skal ta to timer.

Under ser du en video som presenterer produktet:

Støtter glass med styrke

Teknologien bak den justerbare skyggeleggingen kommer fra svenske LC-Tec, og dette er separert fra selve glasset i brillen.

Derfor kan man også bytte ut selve glasset med andre glass, slik at de som til vanlig bruker briller kan bytte til ønsket styrke.

Skugga kommer i flere utgaver og fargekombinasjoner – gitt at de realiseres, selvsagt.

 (Foto: SKUGGA)

PÅ INNSIDEN: Slik er Skugga-brillene satt sammen – merk at panelet som dimmer lysgjennomtrengningen er separert fra selve glasset, slik at glasset kan byttes ut med ett med styrke. (Foto: SKUGGA)

Ett år unna

I følge prosjektets Kickstarter-side sikter skaperne bak Skugga på en lansering av produktet i juni i neste år dersom alt går etter planen.

Som med øvrige folkefinansieringsprosjekter innebærer det alltid en viss risiko for deg som «backer» slike prosjekter. De kan bli utsatt, ende opp med å bli et annet produkt enn forespeilet eller ende opp med aldri å bli lansert. Selv har vi prøvd oss mang en gang, og her kan du lese om våre erfaringer med folkefinansierte produkter.

Velger du å backe dette prosjektet ved å forhåndsbestille produktet, må du ut med minst 2.000 kroner for den sorte utgaven av brillene (pluss moms og gebyrer), men merk at selskapet ikke får pengene med mindre de når finansieringsmålet, som altså er én million svenske kroner.

Mer informasjon finner du på Skuggas Kickstarter-side.

Les om flere fiffige Kickstarter-prosjekter her

Kilde for: Mobil – DinSide.no