Mobil

Sony Xperia Z3+ annonsert

Dinside Fjorårets toppmodeller fra Sony, Z3 og Z3 Compact, fikk begge en sekser på Dinsides terning og har også vært den mest produktlanseringen fra Sonys mobildivisjon noensinne når man ser på salgstallene.

Særlig har compact-utgaven med 4,7 tommer stor skjerm gjort det skarpt – mindre enn øvrige toppmodeller, men allikevel med toppspesifikasjoner da den ble lansert. Den har faktisk solgt mer enn storebror.

LES TESTENE:
Sony Xperia Z3
Sony Xperia Z3 Compact

Ny toppmodell

I dag har selskapet vist frem sin nye toppmodell, Z3+. Som på tidligere modeller har Sony fokusert på tre ting: kamera, design og batteritid.

Spesielt sistnevnte var vi svært fornøyde med da vi testet de forrige toppmodellene, og nok en gang lover Sony to dagers batteritid ved normal bruk. Den nye Sony-telefonen har også støtte for hurtiglading.

LES MER: Kan du lade mobilen din raskere enn du tror?

Gledelig er det også at den nye toppmodellen fortsatt er vanntett, og ikke bare det – denne gangen slipper man å åpne og lukke ei luke foran ladeporten, som har vært nødvendig med tidligere modeller. Det eneste man må passe på er at det ikke er vann i porten når man plugger i strømledningen.

Enda litt tynnere

Sony har klart å skrelle av ytterligere 0,4mm på tykkkelsen slik at Z3+ nå er 6,9mm tynn kontra 7,3mm på Z3. Dette først og fremst fordi de nå har gått ned fra to til én luke og slått sammen SIM- og minnekortplass.

TYNNERE: Mens Z3 var 7,3mm tykk, er nykomlingen 6,9mm tykk. (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

TYNNERE: Mens Z3 var 7,3mm tykk, er nykomlingen 6,9mm tykk. (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

Det har også gjort at batterikapasiteten har gått ned fra 3100mAh til 2900mAh, men med bedre strømbruk skal den reelle batteritiden være lik, i følge Sony.

Den nye toppmodellen kommer fortsatt i kobberfarge, som har vist seg å være den mest populære, i tillegg til en blågrønn utgave (aqua green) og mer tradisjonelle hvit og sort.

Gourmet-kamera

 (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

SJØGRØNN: I tillegg til kobber, sort og hvit, kommer Z3+ også i en sjøgrønn utgave. (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

Hovedkameraet har fått såkalt «gourmet mode», som skal gjøre at bilder av mat ser mer delikat ut, og fortsatt er vidvinkelen tilsvarende 25mm, som gjør at du får et bredt bildeutsnitt når du tar bilder.

Frontkameraet er oppgradert i forhold til forgjengeren – fra to til fem megapiksler; også det med tilsvarende brennvidde. Z3+ tilbyr også autofokus på frontkameraet.

Prosessoren er en åttekjerners Snapdragon 810 fra Qualcomm, altså den samme som sitter i S6 og S6 Edge fra Samsung. Z3+ kommer med 32GB interminne, men har også støtte for minnekort opptil 128GB. Den støtter dessuten 4G+ som både Netcom og Telenor har begynt å rulle ut de siste månedene.

 (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

MER LYSSTERK: Skjermen på Z3+ skal være rundt 17 prosent lysere enn forgjengeren. (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

Actionkamera på kjøpet

LITEN SKJERM: Action Cam Mini har ikke akkurat en stor skjerm. Sony vil gjerne at du bruker en egen Live View Remote i stedet. (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

LITEN SKJERM: Action Cam Mini har ikke akkurat en stor skjerm. Sony vil gjerne at du bruker en egen Live View Remote i stedet. (Foto: KIRSTI ØSTVANG)

Mens GoPro er den ledende aktøren i markedet for actionkameraer, har Sony en nummer to-posisjon.

Og til de som vurderer en Z3+ den neste måneden har Sony en godbit på lur – alle som forhåndsbestiller telefonen innen 28. juni får med et eksemplar av Action Cam Mini, som har en veiledende pris på 2.190 kroner.

Telefonen lanseres 30. juni i Norge med en anbefalt utsalgspris på 6.490 kroner.

Her finner du Dinsides mobiltester

Kilde for: Mobil – DinSide.no