Mobil

Sony Xperia Z5-telefoner annonsert

Dinside På IFA-messen i Berlin har Sony annonsert sin høstkolleksjon hva angår mobiltelefoner.

I spissen: Xperia Z5 Premium. Med en svimlende skjermoppløsning på 3840×2160 er det den første mobilskjermen med 4K-oppløsning, som tilsvarer en pikseltetthet på over 800 pr tomme.

Ekstremt!

Nytt kamera

Sonys Andy Katz hadde sterkt fokus på kameraet i de nye Xperia Z5-modellene, som leverer bilder med oppløsning på 23 megapiksler, og som selskapet selv hevder er det beste på markedet. Sensoren er 1/2,3 tommer stor og objektivet har blenderåpning på f/2,0.

 (Foto: SONY)

SER BRA UT: Dette bildet skal være tatt med Xperia Z5. (Foto: SONY)

Og ikke bare det – autofokusen skal klare å stille seg inn på bare 0,03 sekunder. Kameramodulen skal være laget i samarbeid med Sonys Alpha-avdeling; altså den delen av selskapet som lager systemkameraer, som de siste årene har høstet gode kritikker fra fotopressen.

Tre telefoner

DEN STØRSTE: Med svimlende oppløsning på 3840×2160 er Sony Xperia Z5 Premium verdens første 4K-telefon.

I samsvar med ryktene kommer det tre utgaver av Xperia Z5. Premium-versjonen med 5,5″ 4K-skjerm, «vanlige» Z5 med 5,2 tommers skjerm og Z5 Compact, med 4,6 tommers skjerm.

Forgjengeren til sistnevnte, Xperia Z3 Compact, ligger stadig på listen over de mest solgte telefonene i Norge og har vært svært populær blant brukere som synes øvrige toppmodeller blir for store.

Verdt å merke seg er imidlertid at compact-utgaven «bare» vil få 2GB arbeidsminne (RAM), mens de to andre har en gigabyte ekstra. Den får heller ikke den samme aluminiumsrammen rundt, som de to største har.

 (Foto: SONY)

FARGERIKT: Z5 Compact blir tilgjengelig allerede denne måneden og kommer i disse fargene. (Foto: SONY)

På innsiden av dem alle sitter en Snapdragon 810-prosessor; forhåpentligvis den nye versjonen som ikke blir varm slik vi opplevde med Z3+. Alle telefoner får 32GB internminne og støtter minnekort opp til 200GB. De kan lades raskt med Quick Charge 2.0, og Sony hevder to dagers normal brukstid; også på Premium-utgaven.

Fortsatt vanntett

Både mobiltelefoner og nettbrett i Sonys Xperia Z-serie er vanntette, og det fortsetter også med Z5-produktene – uten at du trenger luke over USB-porten, på samme måte som i Xperia Z3+.

Nytt er imidlertid at de tre nye telefonene nå har fått fingeravtrykksleser, og den er plassert noe utradisjonelt, nemlig på av/på-knappen på siden av telefonen.

 (Foto: SONY)

NYTT KAMERA: Sony hevder at kameraet i de nye Z5-modellene er det beste på markedet. Oppløsningen er økt til 23 megapiksler, og kameraene fokuserer på bare 0,03s. (Foto: SONY)

Sony har endret designen fra forgjengerne, og Z5-telefonene har nå frostet glass på baksiden.

Hva gjelder batteri er kapasiteten henholdsvis 2700mAh, 2900mAh og 3430mAh for Z5 Compact, Z5 og Z5 Premium.

Pris og tilgjengelighet

Xperia Z5 Compact lanseres i september med anbefalt pris på 5.690,- kroner.
Xperia Z5 kommer i oktober med prislapp på 6.990,- kroner.
Xperia Z5 premium kommer i november – anbefalt pris er 7.990,- kroner.

Vi hanker selvsagt inn testeksemplarer når de nye telefonene dukker opp.

Her finner du Dinsides mobiltester

Kilde for: Mobil – DinSide.no