Mobil

Tekstmeldingen som krasjer iPhone

Dinside Det er ikke første gangen det skjer – også i 2013 hadde iPhone problemer med enkelte tegn i tekstmeldinger, som gjorde at telefonen krasjet.

Og nå er visstnok problemet her igjen – en liten sekvens med rare Unicode-tegn skal være alt som skal til for å tvinge iPhone til å starte på nytt, og kanskje enda verre: I enkelte tilfeller får man ikke lenger åpnet meldingsappen.

Fyller opp minnet

I følge Cult of Mac skyldes dette at de spesielle Unicode-tegnene blir tolket som en uendelig gjentakende melding som da tar opp alt arbeidsminnet på telefonen.

Telefoner som er jailbreaket (altså der man tukler med innstillingene for å få rettigheter man ikke har i utgangspunktet) blir tvunget over i sikker modus («safe mode»).

Svakheten ser også ut til å være til stede i den foreløpig siste versjonen av iOS, versjon 8.3.

LES OGSÅ: – Ikke kjøp iPhone 4

Fått meldingen? Slik fikser du

Så vidt vi har skjønt er det først når du ser alle Unicode-tegnene at telefonen din vil krasje. Dersom den som sendte deg meldingen har vært «grei» og puttet på tekst foran, vil du fortsatt kunne åpne meldingsappen, siden de da ikke vil synes i forhåndsvisningen av samtaletråden.

Får du åpnet meldingsappen kan du med andre ord bare slette meldingstråden med vedkommende.

Men dersom du ikke får åpnet meldingsappen, skyldes det sannsynligvis at vedkommende bare sendte de rare Unicode-tegnene. Da er du nødt til å få puttet inn en ny melding i den aktuelle tråden, slik at det i stedet er den som vises på forhåndsvisningen.

Dette kan du enkelt gjøre ved å åpne bilder-appen på telefonen og sende ett mindre pent bilde til motparten. Etterpå kan du åpne meldinger-appen og slette tråden.

LES OGSÅ: Først stjal de telefonen – så kom SMS-en fra «Apple»

Alternativt kan du bruke Siri til å komponere en melding. Hold hjemknappen inne for å aktivere funksjonen, si «text Christian saying thank you» dersom Christian er navnet på moroklumpen. Dette er ikke like enkelt om vedkommende har et navn som ikke er så lett å si på engelsk.

Er du usikker på hvem som har sendt deg meldingen, kan du også be Siri om å «read my messages». Da leser hun meldingene du ikke har lest, slik at du kan identifisere synderen. Ved å si «reply» kan du svare på meldingen og oppnå det samme som over.

Unngå plutselig krasj

 (Skjermdump: KIRSTI ØSTVANG)

SLIK: Gjør du disse tre endringene vil du unngå at telefonen starter om uten at du følger med. (Skjermdump: KIRSTI ØSTVANG)

Mistenker du at du kan bli et offer for dette stuntet, kan det være lurt å slå av forhåndsvisning av tekstmeldinger, siden disse vil tvinge telefonen din til å starte på nytt umiddelbart.

Det gjør du ved å åpne innstillinger, varslinger, meldinger.

Slå av forhåndsvisning, vis på låseskjerm og velg ingen på hva du skal vise i varslingssenteret, som vist på bildet.

LES OGSÅ: Sett dette morsomme iMessage-trikset?

Kilder: CultOfMac, Reddit

Kilde for: Mobil – DinSide.no