Finans og økonomi

Vi har prøvd Acers byggekloss-PC

Dinside BERLIN: Acer har en stor stand på årets IFA, og lanserer en rekke bærbare og stasjonære PC-er, flere av dem med sjette generasjon Intel Core-prosessor og Windows 10.

Les også: Her er fremtidens stasjonære PC-er

Like enkelt som byggeklosser

En av de aller mest spennende nyhetene er modellen Acer Revo Build M1-601. I sin enkleste form skiller den seg ikke nevneverdig ut fra andre mini-PC-er, som for eksempel Intel NUC og Gigabyte Brix, men det er før du skyver av det tynne topplokket.

Da kommer det til syne en magnetisk spesialkontakt. Denne kontakten forbinder M1-601 med diverse spesialtilpasset tilleggsutstyr, som harddisker og grafikkort. Denne PC-en er nemlig modulær, og ved hjelp av det Acer kaller «blokker» kan den oppgraderes like enkelt som å bygge et tårn av legoklosser.

 (Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS)

GRUNNMODUL: I sin enkleste form ser den ut som hvilken som helst mini-stasjonær PC. Merk kontakten på toppen. Den samme sitter under PC-en, slik at du kan bygge både oppover og nedover. (Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS)

Hot swap

Under vårt besøk på standen fikk vi demonstrert hvordan utstyr kunne kobles på og av – til og med mens PC-en kjørte. Tre harddisker ble stablet oppå hverandre, og dukket én etter én opp i Filutforsker.

 (Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS)

Blokker kan fjernes og legges til mens Windows kjører. (Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS)

Ved lansering vil det kun være slike harddisk-blokker å få kjøpt (på enten 500 eller 1000GB), men på sikt lover Acer at både grafikkort, lydkort (med innebygde høyttalere) og batteriblokker vil bli tilgjengelig.

 (Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS)

FIKS FERDIG: Her har vi oppgradert PC-en med tre harddisker, hver av dem på 1TB, samt dedikert Nvidia-grafikkort nederst. (Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS)

Les også: Her er Googles modulære smartmobil

Rimelig grunnmodul

Selve PC-en måler 12,5 x 12,5 cm og kommer med en Intel Pentium eller Celeron-prosessor og 8GB RAM. Det er med andre ord ikke de tyngste oppgavene maskinen er myntet på, men til kontorprogrammer, internett, musikk og film bør den være ypperlig.

Prisen starter på 1.995 kroner innkludert moms, blokkene har vi foreløpig ikke fått noen priser på. M1-601 ventes i butikkene i oktober.

Flere ferske saker fra IFA 2015

Kilde for: Data – DinSide.no