Data

Wall Street Journal: Apples Spotify-utfordrer lanseres neste uke

(Dagbladet): Apple lanserer sin egen streamingtjeneste for musikk neste uke, ifølge avisa Wall Street Journal

Tjenesten lanseres som en direkte utfordrer til Spotify og Tidal, og vil markere slutten på strømmevarianten Beats, som Apple kjøpte for svimlende 3 milliarder dollar ifjor.

Spotify markedsledende

Ifølge avisa vil Apple lansere en to-trinns strømmemodell under World Wide Developers Conference i San Francisco, og strømmetjenesten vil komme som en oppdatering på musikkappen Apple allerede har installert på alle sine mobiltelefoner.

Apple vil også sørge for å ha Andriod-versjon av strømmeappen tilgjengelig.

Per i dag har Spotify hele 86 prosent av strømmemarkedet i USA. Norske Wimp, som ble kjøpt opp av Jay Z tidligere i år, posisjonerer seg også med håp om større markedsandeler.

Nylig besøkte Jay Z og kona Beyoncé Oslo for å møte med ledelsen i Tidal, mens rapperen selv har ment at Tidal er gjenstand for en svertekampanje i media etter sin storstilte lansering tidligere i vår.

Spotifys sterke markedsposisjon og Wimps relansering under Tidal-flagget, bekymrer Apple, og selskapet skal derfor ha økt frekvensen i arbeidet den siste tida for å ferdigstille strømmetjenesten så snart som mulig, men mangler fortsatt avtaler med plategigantene Sony, Warner og Universal.

Strømmeradio

Wall Street Journal mener likevel at dét neppe vil bli et stort problem i lengden, ei heller sette bremsene på neste ukes lansering.

Ifølge avisa vil to-trinnsmodellen til Apple vil ha en premium-modell og en freemium-modell, akkurat som Spotify og Tidal. Til forskjell fra de to sistnevnte strømmegigantene vil Apples gratismodell ligne mer på radio enn på Spotify, hevdes det.

Denne strømmeradioen skal ikke være reklamefinansiert, slik Spotifys gratismodell er, og det ryktes at Apple er i samtaler med storheter som Drake og Dr. Dre med tanke på å få dem til å lede sine egne radioprogrammer på strømmekanalen.  

Det er også ventet at Apple lanserer en ny utgave av mobiloperativsystemet iOS neste uke, muligens med den nye strømmetjenesten integrert.

Kilde for: Data – Dagbladet