Finans og økonomi

Windyty viser været på en elegant måte

Dinside Det finnes mange tjenester som kan brukes for å spå været, enten du bruker norske tjenester som Storm og Yr, eller internasjonale tjenester som Yahoo Weather eller Accuweather.

TEST: Netatmo værstasjon

Men der de fleste av dem kun gir deg værmeldingen i form tall og ikoner, viser Windyty det store bildet, der du kan se på et kart hvordan luftstrømningene fortoner seg både nå og de nærmeste dagene fremover.

Levende kart

Når du åpner nettsiden (og befinner deg i Norge) får du se et europakart der du kan se luftstrømningene animert, slik som det vi har bakt inn under:

Mens de animerte delene alltid representerer vinden, kan du selv velge hva fargeleggingen av kartet skal vise, som temperatur, vind, trykk eller skydekke.

Går du inn på nettsiden kan du også dra i en tidslinje for å se varselet noen dager fremover. En egen «play»-knapp lar deg vise dette værvarselet som en animasjon, og det hele ser svært pent ut i våre øyne.

Et par fine apper:
Yahoo Weather for iPhone
1weather for Android

Oppdateres fire ganger om dagen

Skaperen Ivo har lenge vært interessert i kiting, surfing og andre ting som har med vind å gjøre og har derfor laget denne løsningen for at likesinnede lettere kan finne steder med god vind.

Værdataene stammer fra NOAA – National Oceanic and Atmospheric Administration; en statlig institusjon i USA.

DETALJERT: Angir du et stedsnavn får du opp detaljert værvarsel for de neste dagene, samt webkameraer i nærheten.

Om du vil kan du taste inn et stedsnavn og få detaljert værvarsel levert av Meteoblue, inkludert vindstyrke/-retning, temperatur og nedbør. I tillegg vises offentlig tilgjengelige webkameraer i nærheten med nylig oppdaterte bilder.

Nettsiden finner du på Windyty.com.

LES OGSÅ: Hvor kaldt? J***ig kaldt.

Kilde for: Data – DinSide.no