Mobil

WiPower lader trådløst gjennom metall

METALL INGEN HINDRING: Qualcomms WiPower-løsning kan nå lade telefoner trådløst gjennom metall. (Foto: QUALCOMM)

METALL INGEN HINDRING: Qualcomms WiPower-løsning kan nå lade telefoner trådløst gjennom metall. (Foto: QUALCOMM)

Dinside Trådløs lading er i vinden om dagen og finnes blant annet innebygd på Samsung Galaxy S6, LG G3 og en håndfull Lumia-modeller fra Nokia/Microsoft.

Det praktiske er at du da bare kan legge fra deg telefonen på en flate for så å aktivere ladingen, uten at du trenger å plugge i en kabel.

Trøbbel med metall

En svakhet med eksisterende løsninger for trådløs lading er at det ikke fungerer gjennom metall. Derfor må telefonene ha et bakdeksel i plast eller glass for å kunne tilby lading uten ledning.

Nå ser det ut til at det ikke lenger blir et problem.

Qualcomm har nemlig annonsert at deres løsning, WiPower, blir den første som også fungerer gjennom metall. Dermed vil det bli mulig for produsenter av mobiltelefoner (og andre enheter) å lage metallenheter som kan lades trådløst.

I pressemeldingen sier Qualcomm at dette oppnås ved deres magnetiske resonsansteknologi, som bruker frekvenser som er mer tolerante for metallobjekter i ladefeltet. Faktisk går det fint med litt luft mellom enhetene også.

WiPower er kompatibel med Rezence-standarden; en konkurrerende standard til Qi, som er mest utbredt på telefoner i dag.

Leverer opptil 22W

En annen ting som ikke imponerer nevneverdig med Qi-ladere er at de leverer relativt beskjeden strømstyrke.

Vi har for eksempel tidligere sett på IKEAs trådløse ladeløsning, som på en Samsung Galaxy S6 bare leverer 650mA (3,25W), altså med vesentlig tregere lading enn om du bruker den medfølgende hurtigladekabelen på 15W (telefonen lader fra 0-100 på 1t20m med denne kabelen).

LES OGSÅ: Lad raskere med Quick Charge

Qualcomms WiPower-løsning kan imidlertid levere inntil 22W effekt og vil derfor teoretisk kunne lade telefonen like raskt eller raskere enn dagens hurtigladestandarder.

I tillegg støttes muligheten for å lade flere enheter samtidig; også om de har ulike krav til ladeeffekt.

Kilde for: Mobil – DinSide.no